Tyle Witam, obecnie mam Xiaomi A2 Lite ale po ostatniej aktualizacji do Android 10 telefon zamula - a zwłaszcza przeglądarka zawiesza się co chwilę. Dlatego zastanawiam się nad kupnem nowego smartfona. Może być Xiaomi choć nie musi. 2 GB ram wystarczy i ekran koło 6 cali. Co polecacie?
peterpp @Tyle jeśli lubiszXiaomi to może Mi max2? Nówka około 550zł na allegro i tam masz 4GB ramu ekran 6.44''.
hehs daj spokój z xiaomi, w tej cenie masz motorole g8, g7 power i realme 5, wszystko będzie lepiej działało od miui
hehs @Tylemam styczność z ich innym telefonem, mają bardzo spoko nakładkę i przyjemnie się tych telefonów używa (oczywiście mowa tutaj o androidzie 10 i realme ui 1.0, ale 5 już chyba dostała aktualizacje)
Tyle Tyle Zamówiłem Realme 5. Obym nie żałował! Telefon bdb. Szybko chodzi i ogólnie jestem zadowolony choć mam problem z ustawieniem wyświetlacza. Mam wrażenie że 6,5 cala rozmywa jakość tapet, oglądanych filmów czy zrzutów ekranu. A może to tylko moje odczucie? Jak zrobić aktualizację do 10? "Gcam" - co to takiego?
hehs @Tyle daj znać jak się sprawuje 🙂 i w razie czego na hinduskiej stronie realme masz aktualizacje do androida 10 (nie ma różnicy między europejską wersją, ale nie wiem czemu na europejskiej dalej jest paczka ze starą wersją i pamiętaj, żeby po aktualizacji zrobić factory reset, co by nie było jakiś bugów)
Tyle Cóż. Telefon dobrze działa, ale jednak jakość aparatu bez szału. Do tego 6,5 cala to jednak trochę za dużo i jest problem z jakością zdjęć i filmów.
hehs w tej półce cenowej aparat szału nie będzie robił? robiłeś mu już update do androida 10? jeszcze przypomniałem sobie, że możesz mu wsadzić gcama i jakość zdjęć powinna się znacząco poprawić
spec-naz1 @Tyle Tego typu zapytania to już proszę zadawać tutaj: https://forum.android.com.pl/topic/368341-realme-5-opinie-i-pytania-do-u%C5%BCytkownika/?tab=comments#comment-5694982 Telefon został wybrany, więc tak naprawdę to kończy dyskusje tutaj, przynajmniej na chwilę obecną:)