Ostatnio miałem kłopot na fonie z ustawieniami bo się zrobił niezły mentlik, więc zrobiłem backup sms'ów, kontaktów, zainstalowanych programów i fotografii. Po wszystkim format hardwarowy telefonu, partycji cache i jeszcze czegoś tam. Po włączeniu backup'u udało się wszystko odtworzyć - jest jednak pewien mankament - mapy pod nawigację Mapfactor. Map backup nie objął, ale to nie jest problem bo są na serverze za free, jednak jak ściągałem je na początku po tym formacie to podczas "podpinania" automatycznego przez Mapfactor - tenże meldował że bada spójność danych, po czym pisał że niektóre pliki są uszkodzone i będą usunięte - chodziło o mapy. Formatowałem więc pamięć wewnętrzną i ściągałem jeszcze raz te mapy, ale efekt dokładnie taki sam. Teraz ustało to badanie spójności, ale są tylko kontury państw Europy i w nich żadnej choćby kreski, a nawet kropki. Skopiowałem więc te mapy z innego telefonu (tam jest wszystko OK) na przenośną kartę pamięci, a z niej przy pomocy file manager'a w odpowiednie miejsce do Mapfactora - i też są tylko kontury państw. Wpadłem więc na pomysł żeby z kompa skopiować te mapy przy pomocy FTP - ale też są tylko kontury państw. Na koniec wpadłem na pomysł żeby napisać tutaj na newsy. Proszę zatem o jakąś pomoc w temacie.