No przecież właśnie o tym piszę, że wyłącza. I nie przypadkiem tylko z rozmysłem, bo prawdopodobnie tak sobie Huawei wymyślił, że będzie oszczędzał, dla mojego dobra oczywiście, baterię i/lub ilość pobieranych danych(?)
Aaa, chodzi ci o to że całkiem wi-fi wyłącza? Nie, nie wyłącza, na pewno, "tylko" przerywa działanie appki odtwarzającej stream (albo przerywa pobieranie streamu, nie mam jak tego rozróżnić ale na jedno wychodzi - przestaje grać). Po wybudzeniu ekranu widać jak appka natychmiast na nowo łączy się z serwerem streamu i buforuje dane i po 2-3 sekundach ponownie odtwarza dźwięk...
Wygląda na to, że system po wygaszeniu ekranu przerywa pobieranie danych choć nie rozłączawi-fi!
dodana zawartość
[usunięty]
A czy przypadkiem nie wyłącza ci wi-fi/danych komórkowych gdy ekran jest wyłączony?
A jednak poszedłem tą drogą i zajrzałem, aby sprawdzić, ponownie do ustawień: Sieci->Wykorzystanie transmisji danych
Opcję "Inteligentne oszczędzanie transmisji danych" miałem ustawioną na "wyłączone" - wydawało się to rozsądnym ustawieniem aby procesy oszczędzające nie wtrącały się...
Postanowiłem "pobawić się" i jednak ją włączyłem(!) ale jednocześnie w pod-opcji "wyjątki" dla aplikacji radiowych ustawiłem "nieograniczony dostęp". O dziwo - aplikacje zaczęły grać bez przerywania!
Zrestartowałem telefon - dalej grają, no, no, to ci dopiero zdziwko.Przypominam też, że cały czas mam odinstalowany proces PowerGennie...