Witam. Jestem na tym portalu nowy, więc jak zrobię jakieś błędy np.: Dam temat w niewłaściwe kategorie to przepraszam. Mam problem z LG F60 D390n. Kiedy go podłącze do ładowarki wyświetla się ikona ładowania ale po 1 sekundzie gaśnie i nie reaguje na przycisk power, ani na różne kombinacje przycisków. Po jakimś czasie (Jak jest podłączony) wyskakuje ikona baterii i kółeczko jakby ładowania jakiś danych(Nie wiem jak się ta ikona nazywa) i informacja:
ERROR: boot certification verify
[780]----------------------------------------------------------------------------------
[780]
[780] Secure booting Error!
[780] Cause: boot certification verify
[780]
[780]-----------------------------------------------------------------------------------
Recovery mode nie działa, tak samo z Download mode.
Jak ustawie Hardware key control mode na OFF to:
1. Wyświetla się logo LG i po chwili wyłącza się i wyświetla znowu ten sam komunikat
Lub
2. Wyświetla się logo LG i nic się nie dzieje, logo nie znika po dłuższym czasie. Wygląda jakby się zawiesił. (Jak wyciągnę baterię, ale jest podłączonydalej nic się nie dzieje, dalej się świeci logo)
Jak resetuje telefon do ustawień fabrycznych (Factory data reset) to wyświetla się Factory Reset Procesing... i tak samo jak wcześniej:
1. Po chwili wyłącza się i wyświetla znowu ten sam komunikat
Lub
2. Nic się nie dzieje, Ikonanie znika po dłuższym czasie. Wygląda jakby się zawiesił. (Zostawiłem go na 10 min i 0 reakcji)
Komputer go nie wykrywa, również program LGMobile Support Tool.
Miałem problem ten sam kiedyś, ale po kilku restartach uruchamiał się normalnie i strasznie wolno działał. (Wtedy jeszcze przy okazji zrobiłem factory data reset ale nie wiem czy pomyślnie).
Próbowałem różnych poradników i nic. (Głównie kończy się na korzystaniu z programu od lg, który nie wykrywa telefonu)
Z góry dziękuję za pomoc!
P.S: Osoby które chcą pisać wiadomości typu "Po co ci telefon który ma prawie 6 lat na karku" odpowiadam, że mi jest potrzebny do projektu