Witam, muszę o coś zapytać, bo nie wiem czy mam do czynienia z felerem, czy po prostu jestem głupi.
Mam od dwóch miesięcy telefon Note 10 Lite. Ogólnie jestem zadowolony ze wszystkiego, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. Zauważyłem, że odtwarzane filmy - czy to na yt, czy na serwisach streamingowych - i część grafik, mają straszne smugi, jakieś poświaty, cienie. Często widać wyraźne linie i kąty. Załączam parę zrzutów ekranu jak to wygląda. Podczas odtwarzania wygląda to znacznie gorzej. Najczęściej przy jaskrawych kolorach, kontraście jasnego i czarnego. Ekran i jego cechy uważam za bardzo dobre, są filmy i grafiki, gdzie wszystko wygląda jak należy, a nawet lepiej. Jednak w dużej części po prostu nie da się tego oglądać, bo ekran zalewa jedna wielka plama lub tysiąc małych. Czy to normalne, że takie wizualne anomalie się pojawiają w telefonie z teoretycznie bardzo dobrym na papierze wyświetlaczem, w jakości 1080p, na oryginalnych aplikacjach? Przy nawet nie połowicznym rozjaśnieniu ekranu? Wcześniej tego nie zauważyłem w swoich telefonach, czy to może być efekt przerzucenia się na lepszy model z Huawei P8lite? Dlatego wstawiam jako ogólne pytanie, jeśli coś nie tak to proszę moderację o przeniesienie.
Pozdrawiam
Spoiler
/monthly_2020_07/Screenshot_20200625-210043_Facebook.jpg.84be00c6855607a4bb4aa8fb5142314b.jpg" data-fileid="173332" data-fileext="jpg" rel="">