Cześć,
Zastanawiam się czy to dobre miejsce na ten temat, czy nie lepiej byłoby umieścić ten post w dziale Samsunga, bo i pewnie więcej odpowiedzi bym dostał, ale już niech będzie tutaj.
Od paru dni coraz mocniej chodzi mi po głowie teoretycznie głupi pomysł - czyli sprzedaż OnePlusa 8 Pro i kupno Note 10+.
Oczywiście - zdaję sobie sprawę z tego, że schodzę na gorszy procesor, w dodatku na Exynosa. Że zamieniam (prawie) czysty system na nakładkowy. Że Samsung będzie jeszcze tylko przez rok wspierany. Ja to wszystko wiem.
Ale coraz bardziej rozbraja mnie podejście OnePlusa. Aktualizacje? Raz na miesiąc, które nic nie dają, a wręcz przeszkadzają - chociażby u mnie po ostatniej aktualizacji zniknął tryb aparatu który umożliwiał prześwietlanie. Bateria po jednej z wcześniejszych aktualizacji się poprawiła, teraz mam wrażenie znów pogorszenia.
WiFi Calling (które może mi się przydać, bo planuję niebawem wyjazd za granicę), VoLTE? O tym w 1+ można zapomnieć. O 5G także - po prostu nie działa.
Powiadomienia - słyszałem, że OnePlusy rzekomo tak mają, ale mnie to osobiście wkurza - chodzi o to, że czasem mój 1+ tak się usypia, że po odblokowaniu dostaję spam powiadomień i wiadomości.
Rozmowy telefoniczne - tu szału nie ma (w S20 Ultra było z tym lepiej), ale ostatnio coraz częściej szwankuje mi przełączanie z obecnej rozmowy na tą oczekującą - po prostu zawiesza się do momentu gdy oba połączenia się rozłączą, nie da się z tym nic zrobić.
Dodatkowo u mnie pojawił się jakiś - prawdopodobnie - problem sprzętowy, i zdarza się czasem przy nagrywaniu filmów, gdy przełączam obiektywy, że przez około sekundę jest biały obraz w filmie. Wrzucałem w dziale 1+8 przykładowy film. A widząc podejście OnePlusa i jego serwisu.. Szkoda gadać.
Jest to naprawdę dobry telefon. Ale ma mnóstwo małych niedoróbek, które bardzo wkurzają. Ogólnie tegoroczne nowości są tragiczne.
W związku z tym, pytanie głównie do posiadaczy Note 10+. Czy go polecacie? Ewentualnie, odwracając pytanie - czy wy sami, mając Note 10+, zamienilibyście go na OnePlusa? Czy w ogóle taka zamiana ma sens? Bo jak mam się męczyć z N10+, to to też sensu nie ma... A teoretycznie wydaje mi się, że powinienem być z niego zadowolony, bo jeszcze w tym roku miałem Note 9 - byłem generalnie bardzo zadowolony z niego, choć prawdopodobnie Samsung coś skopał z aktualizacjami i strasznie gubić aplikacje z RAMu zaczął..
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi!
Wysłane z mojego OnePlus 8 Pro przy użyciu Tapatalka