1. Robiłem dla zabawy takie coś taskerem. Ale nie znęcałem się nad nikim. Tworzyłem prostą aplikacje, i podrzucalem jako "ustawienia" albo cos. Wejście w nią przenosiło do ustawień.
Wejdź w zainstalowane aplikacje i zobacz czy wszystkie znasz. Czy nie masz jakiejś podpisanej "system, ustawienia, etc" albo duplikatów aplikacji, dziwnych ikon czy coś.. aplikacje których nie masz ze sklepiku? Niby jest to proste do wykrycia a można trochę zdziałać, jak ktoś się nie zna.
2. Zmiana wszystkich haseł, odcisków palca, odblokowania twarzą. Co tam tylko jest. Do tego dochodzi googlowdkie (już nie pamiętam nazwy) ale odblokowanie w pobliżu wifi/BT, lokalizacji, głosem itd.
Musisz wszystkie zabezpieczenia sprawdzić.
3. Linux nie Linux. Jeżeli nie ma roota to może sobie naskakać. Zrotowac też się nie da tak na poczekaniu. Aplikacje szpiegowskie, nadzorujące(cerberus kiedyś chyba) to też nie takie hop siup na krowę. Musieli by mieć czas, kompa itd.
4. Wejdź w download mode i sprawdź knoxa. Jak nie nabity to nic nie ma jakiegoś głęboko ukrytego.
Obstawiam: albo mają hasła (może siedzisz pod jakaś kamerą firmową czy coś) albo właśnie opcja jak w #1. Głęboka ingerencja w telefon obicnie jest skomplikowana, czasochłonna i nie da się tego zrobić jak idziesz sikać..
dodana zawartość
Lp85
Mają wgląd do moich wiadomości i wszystko co pisze ze swoją dziewczyną oni wiedzą i dali mi do zrozumienia to wielokrotnie.
To już sprawy prywatne, ale może dają ci coś innego do zrozumienia? Oczywiście, nie obrażam nikogo, tylko wspominam o takiej ewentualności jako obcy człowiek czytający o twoim problemie..