Co do P30 Pro. Sprawdzałem telefon w sklepie i moje odczucia co do tego telefonu są w miarę pozytywne pomimo dużego rozmiaru. Jedynie zadziwiło mnie to, że pan z działu zdecydowanie odradził mi zakup P30 Pro (kosztem Oppo Reno 3 chyba Pro) pomimo pozytywnych opinii w Internecie na temat telefonu. Wdalszym ciągu jest to Huawei, która przed bardzo długi czas robiła tandetne telefony (tanie jak i ich najlepsze modele) no i teraz szopka z dalszym wsparciem Androida na starsze modele oraz procesory niewiadomego pochodzenia. Nie mniej jednak bardziej mnie P30 Proz całej listy przekonuje.
@4bstr4ctCo do S10 to mam słabe przekonanie jak i sprzętowe jak i cenowe. Sprzętowe to jednak słyszałem, że bateria jest słaba, Exynos jest słaby wydajnościowo, ale poza tym telefon jest super. Z ceną jest problem, bo oficjalnie koszt nowego telefonu przewyższa mój budżet, a na alledrogo dziwnie wygląda rozstrzał cenowy, gdzie zauważyłem na paru ofertach, że zamiast nowych telefonów, sprzedawca oferuje telefony powystawowe bez prawdziwych zdjęć podglądowych.
Co do pozostałych telefonów, które przedstawiłem, tak na szybko moje spostrzeżenia. Do 7T byłem zachęcony bardzo, tylko minusem są tutaj gabaryty oraz to, że sama marka zaczęła robić telefony dosyć przeciętne. Na Oppo Reno 3 Pro trafiłem przypadkowo, jednak w recenzjach wychodzi on przeciętnie. Cały czas na oku mam też zwykłą P30 głównie ze względu na wymiary, niewielką cenę, mini-jacka, jednak cały czas ludzie optują za modelem Pro.