sejko Cześć, Pare dni temu wymieniłem w serwisie baterię w Huawei P10 na Green Cell, ponieważ stara bateria była na wymarciu. Od tego momentu zaczęły się dziać dziwne rzeczy w momencie gdy poziom baterii spada poniżej 50-60 procent. Przy próbie zrobienia zdjęcia telefon się wyłącza. Mozna go uruchomić jedynie przy podpiętej ładowarce. Po uruchomieniu stan baterii pokazuje 0 procent. Po kilkunastu minutach ładowania wraca do poziomu przed wyłączeniem, czyli ponad 60 procent. Przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło. W czym leży problem? Może trzeba zrobić downgrade systemu?
sejko Gwozdek Nieoryginalna część i system wariuje zapewne. Pozostaje wymienić na nową, oryginalną czy software'owo da się to naprawić?
Gwozdek Na Twoim miejscu poszedłbym do tego punktu, gdzie wymienili Ci baterię i zapytał, co oni mogą z tym zrobić. Ostatecznie oddałbym telefon do serwisu Huawei, baterie nie są aż tak drogie. Przynajmniej będziesz mieć oryginał.
sejko Gwozdek Na Twoim miejscu poszedłbym do tego punktu, gdzie wymienili Ci baterię i zapytał, co oni mogą z tym zrobić. Ostatecznie oddałbym telefon do serwisu Huawei, baterie nie są aż tak drogie. Przynajmniej będziesz mieć oryginał. Baterie zakupiłem w innym sklepie niż ją wymieniałem, więc tutaj w niczym nie pomogą. Pozostaje zakupić oryginał i zanieść do serwisu albo oddać prosto do serwisu Huaweia.