@ten_coja przesiadłem się na Huawei Nova 5T z Samsunga Galaxy S9 i jestem zadowolony, ale może pokolei.
- Aparat zdjęcia w dzień dobre i w dla mnie wystarczające, zresztą w dzień ciężko o smartfon, który robi słabe foty. Zdarza się czasami, że przy krawędziach pojawiają się rozmycia, w nocy da się zrobić zdjęcia dobre, ale trzeba ustabilizować dobrze telefon, bo wiadomo brak optycznej stabilizacji. Zdjęcia z z szerokiego kąta też są dobre. Zoom jest to przybliżenie cyfrowe i dość słabe.Filmy Samsung napewno nagrywał lepiej, zresztą Huawei nie słynie z dobrych filmów.
- Bateria tu nawet nie ma co porównywać Samsung max 3 godziny na samym LTE włączonego ekranu, natomiast na Huawei jak byłem na wyjeździe wyszedłem ok 10, non stop włączone LTE, GPS i zrobione 441 zdjęć plus 2-3 filmiki, powrót do domu ok 23 i stan baterii 28%. Na samym LTE na baterii da się wyciągnąć 6-7 godzin włączonego ekranu.
- System i aktualizacje obecnie android 10 z EMUI 10.1, poprawki z 1 czerwca 2020, aktualizacja ostatnia była w lipcu.
Ja napewno nie wróce do Samsunga ze względu na słaby czas pracy na baterii, zasięg też taki sobie, noi ze względu na ceny telefonów. Kiedyś kupowałem flagowce, ale teraz doszedłem do wniosku, żeszkoda kasy, jak w telefonie za mniejsze pieniądze znajduje to co potrzebuje. Jakbyś miał pytaniaodnośnie Huawei to pisz.