jankordyjarek W moim telefonie bardzo słabo odbywa się otwieranie stron internetowych podczas korzystania z LTE. Na górnej belce w powiadomieniach jest ikonka LTE+ a mimo to internet pracuje bardzo ale to bardzo wolno. Strony otwierają się wieki. Próbowałem różnych zabiegów ale nic nie pomaga. Może ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem.
gino82 @jankordyjarek To że masz ikonę LTE +i np.dobry zssięg nie znaczy że internet będzie szybki.Wszysyko zależy od ilości nadajników operatora w Twojej okolicy i ilości osób które korzystają z danego nadajnika. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
gino82 @jankordyjarek Sprawdź programem Speedtest jakie są prędkości i pingi internetu na obu telefonach i będziesz miał porównanie oczywiście jeżeli oba są w tej samej sieci. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
sirtrotyl Z podobnym problemem boryka się moja żona. Najpierw na telefonie J3 a teraz na s10lite - net na LTE działa wolno lub długo "myśli" nim wczyta (na wifi jest ok) - a ja stoję obok i mam normalny internet - telefony mamy w tej samej sieci.
szymibtw sirtrotyl Z podobnym problemem boryka się moja żona. Najpierw na telefonie J3 a teraz na s10lite - net na LTE działa wolno lub długo "myśli" nim wczyta (na wifi jest ok) - a ja stoję obok i mam normalny internet - telefony mamy w tej samej sieci. Może to wina karty?
sirtrotyl szymibtw Może to wina karty? Zaczynam się zastanawiać właśnie czy karta nie jest w jakiś sposób uszkodzona ...
szymibtw sirtrotyl Zaczynam się zastanawiać właśnie czy karta nie jest w jakiś sposób uszkodzona ... Ja takie jaja miałem w tym śmiesznym Play wymieniłem kartę i niby ok na początku a później to samo było. Przeszedłem do Orange i jest wszystko w porządku od roku 🙂
sirtrotyl Rozmawiałem z operatorem w tym temacie i okazało się, że problem był w konfiguracji punktu dostępu. Wystarczyło zmienić z IPv6 na IPv4 i problem znikł - przynajmniej na razie.
szymibtw U mnie np się nie da tego edytować. Ale ciekawe bo na orange mam download duże ale ping kuleje może by to pomogło coś 😃
sirtrotyl Możesz ręcznie stworzyć konfigurację na podstawie tego co masz lub posiłkując się informacjami operatora - dosłownie 5 minut roboty
Suchy95 Witam , czy wy też macie problem z zasięgiem internetu 4g ta sama karta w innym tel bez problemu a w s10 walka z szukaniem lte
Suchy95 the_naturat_com @Suchy95 u mnie nie ma tego problemu. Sieć Plus. No u mnie jest,problem zwłaszcza jak chce w coś zagrać to lte ucieka i są lagi