MrGohut Obecnie mam abonament w Plus i pomimo że opcja VoLTE jest włączona w ustawieniach, telefon jej nie używa (oficjalny soft od samsunga). Czy do tego muszę mieć oryginalny soft Plusa na telefonie?
gino82 @MrGohut U mnie na S9+ też nie działa a na kartach Orange czy Play bez problemu. Podobno w Plusie jest to na razie usługa dla "wybranych"... Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
kuba_bed @gino82 dokładnie tak. Plus nadal tego oficjalnie (komercyjnie) nie wdrożył. Szczęśliwcy mają VoLTE w tej sieci. Jak już ruszy to soft nie będzie miał znaczenia, ale jak oni od dwóch lat to testują to chyba tak szybko nie uruchomią jej dla wszystkich.
MrGohut Dziwne jest to że ostatnio brałem 2 nowe numery + 2x Samsungi A40 i każdy z nich ma VoLTE (oczywiście brandowane softy) stąd moje pytanie, musiałem w takim razie trafić naprawdę szczęśliwie. Ehh szkoda że tak z tym zwlekają, ale przynajmniej WiFi calling już udostępnili...
piotrzet23 @kuba_bed Od 5 lat testują, a nie tylko dwóch. Tak jak ktoś tutaj napisał usługa dla wybrańców samemu aktywować nie można.
Peterka20 W T-mobile trzeba zadzwonić, żeby włączyli usługę i działa. dodana zawartość Wie ktoś jak w Orange Flex? Bo zamierzam przejść.
[usunięty] W plusie działa od początku tego roku przez specjalną aplikację Wi-Fi Calling+ ze Sklepu Play. Inaczej nie ma szans. Guuuu.....zik to warte 🙁
Peterka20 W T-mobile miałem ikonkę voLTE gdy byłem w zasięgu 4g. Teraz jestem w Organge flex i operator twierdzi, że voLTE u mnie jest aktywne (i rzeczywiście podczas połączeń zostaje 4g, nie spada do 2/3g i jest znaczek HD w oknie rozmowy) jednak ikony voLTE na belce powiadomień nie ma. Co o tym sądzicie?
gino82 @Peterka20 Tak jest w Orange że wyświetla się tylko sam znaczek LTE podczas połączenia VoLTE. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
mafia35 Przeszedłem na s20+ 5g i ikonka Volte się pojawia (Plus), przy połączeniu pojawia się znaczek HD. Na "starym" S9 przy tej samej karcie sim ikony volte nie ma, znaczka hd również nie ma. S9 z wolnej dystrybucji... Nie wiem co o tym myśleć Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
mafia35 @mafia35 A masz w ustawieniach włączone ? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Oczywiście Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka