Cześć !!!!
Czy udało się komuś rozwiązać problem z brakiem synchronizacji kalendarza google z kalendarzami na telefonie android rok do przodu?
Dwa lata temu szukałem na ten temat informacji i póki co się nie dało, ale może z pojawieniem się nowych wersji androida jest na to rozwiązanie.
Wyjaśnienie problemu:
Gdy po dodaniu na komputerze w google daty ponad rok do przodu, telefon dopiero synchronizuje tą datę gdy czas do tej daty będzie mniejszy niz rok.
Teraz mamy 30 lipiec 2020, jeśli wpisze na komputerze datę 10 sierpień 2021 to pojawi mi się ta data w telefonie dopiero 10 lub 11 sierpnia 2020a nie od razu tak jak powinno.
Telefon -> komputer synchronizuje się wszystko nawet parę lat do przodu.
Komputer -> telefon synchronizuje się wszystko maksymalnie do roku,
A synchronizacja na 2 rożnych telefonach wygląda tak że
Telefon -> komputer -> telefon i w tym ostatnim się wszystko rozsypuje bo synchronizuje maksymalnie do roku
Wpisuje daty czasem 3 lata do przodu i mam ogromny problem bo nie udostępniają się na telefony moim współpracownikom, teraz mam sytuacje że na komputerze mam 3 wpisy w jeden dzień bo każdy z moich współpracowników zapisał sobie ustalone wydarzenie na komórce. Przez to wczytały się na konto jako 3 różne wydarzenia (które są tak naprawdę jednymi tym samym bo nikomu się nie zsynchronizowało)i jak nadeszła data poniżej roku do przodu to na moim telefonie pojawiły się te dwa wpisy stworzone przez współpracowników.
Jeśli nie ma na to rozwiązaniato może ktoś zna aplikacje w której się ten problem nie pojawia, coś co się nie synchronizuje z google kalendarzem a ma wewnętrzna synchronizację ?
Jak nie to jedynym rozwiązaniem jest przejściena IOS'a
Rozpisałem się 😉
Pozdrawiam
Filip