K@m!l123 Witam. Posiadam Samsunga Galaxy A5 2017 z androidem 9 one ui, ponieważ jest on wgrany przez program twrp. Wgrałem na tym urządzeniu androida 10 crdroid czyli niestardandowy. Ten system chodził bardzo dobrze, tylko że jakość dźwięku była fatalna (podobnie jak w xiaomi lub huawei) a bardzo lubię słuchać muzyki. Viper4mi nie pomógł. Więc wróciłem do tamtego androida z nakładką one ui. Jak można przeportować jakość dźwięku z androida 9 one ui na androida 10 crdroid za pomocą twrp?
the_naturat_com @K@m!l123 nie. Na STOCK'owym sofcie będzie dobrze, na czystym androidzie będzie tragedia..
K@m!l123 the_naturat_com @K@m!l123 nie. Na STOCK'owym sofcie będzie dobrze, na czystym androidzie będzie tragedia.. Właśnie dlatego się pytam czy jest taka możliwość żeby w androidzie 10 crdroid była taka sama jakość dźwięku jak w poprzednim androidzie 9 one ui. W sensie takim czy jakieś pliki związane z dźwiękiem audio z androida one ui można skopiować do rom-u android crdroid.
the_naturat_com @K@m!l123 musisz sporo ogarnąć teorii. To co Ty nazywasz "android 9 one ui" to ROM oparty na STOCK'u, czyli oprogramowaniu producenta, sterowniki sprzętowe fabryczne. Ten "android 10 crdroid" to ROM oparty na czystym androidzie, sterowniki sprzętowe są portowane lub pisane od nowa. Oba tak różne, że nawet aplikacji nie przeniesiesz.
K@m!l123 the_naturat_com @K@m!l123 musisz sporo ogarnąć teorii. To co Ty nazywasz "android 9 one ui" to ROM oparty na STOCK'u, czyli oprogramowaniu producenta, sterowniki sprzętowe fabryczne. Ten "android 10 crdroid" to ROM oparty na czystym androidzie, sterowniki sprzętowe są portowane lub pisane od nowa. Oba tak różne, że nawet aplikacji nie przeniesiesz. To ja wiem że android one ui jest oparty na stocku tzn oryginalny acrdroid jest czysty czyli niestandardowy. Choć ten android one ui który mam wgrany na swoim galaxy a5 2017 jest trochę zmodyfikowany pod takim względem że ten system jest wzięty z wyższego modelu czyli z galaxy a8 2018. Ponieważ normalnie galaxy a5 2017 stoi na androidzie 8 i nie ma wsparcia już.Skoro będzie ciężko nawet z przeniesieniem aplikacji z innego systemu to już wiem że z tą jakością dźwięku tym bardziej. Dziękuję bardzo za informację.
K@m!l123 the_naturat_com @K@m!l123 HadesROM? 😛 Zobacz u mnie w sygnaturze. Mam w domu 2 sztuki A520F. 🙂 Tak tak hades rom ?