Witam...
Zacznijmy najpierw od początku czyli tak:
Model: Huawei Mate 20 Lite (SNE-LX1)
Wersja Emui: 10.0.0
Wersja systemu Android : 10
A więc do rzeczy...
Od jakiegos czasu mam problem z mikrofonem zarówno w telefonie jak i na słuchawkach Jack z wcześniej wspomnianym mikrofonem, otóż...
Mikrofon strasznie Mi wszystko zbiera najmniejszy szelest nawet z drugiego pokoju wyłapuje wszystko do około (Jest strasznie czuly) dodam że zmieniałem zestaw słuchwkowy i nic to nie daje...
Szukałem w necie dzis od samego rana po praktycznie wszystkich forach itd. Próbowałem ściągać jakies eq. /Dyktafony rozszerzone, ale nic to nie daje...
Dodam również, że problem występuje w grach tzn w momencie włączenia mikrofonu i grającej muzyki w tle telefon jak by wariował i przetwarzał dźwięk z gry i dodawał efekt jakiś jak bym w łazience rozmawial dodatkowo nakladajac dziwny pogłos... Gdy wylacze mikrofon wszystko wraca do normy i dzwiek jest wyrazisty i wszystko "cacy"...
Ciezko mi to opisac naprawdę tak jak by w momencie wlaczenia mikrofonu w grze/połączeniu tak jak by go nagrywał mam namysli to, że ewidentnie jest coś ze zbieraniem wszystkich dźwięków z otoczenia. (Przykladowo lepiej słyszę w słuchawkach co ktoś mowi w drugim pokoju niż bez nich... Rozumiecie chyba o co Mi chodzi...)
Jakieś ustawienia kod testowania z menu MMI mi nie działa wgl...
Menu serwisowe owszem działa, ale tam nic nie zdziałam...
Opcje programisty...?
Czyżby Mnie ktoś szpiegował... ?!
Sam nie wiem już co robić proszę o pomoc postaram się na bieżąco odpowiadać.
Edit: Więc pytanie czy jest jakaś Apk.Plug lub przez jakies inne ustawienia moge ustawić czułość zbieranego dźwięku lub od wysokości decybeli, "żebym nie słyszał co sąsiad za ścianą robi"...? 😉
Pozdrawiam