zbysiek1 Witam. Mam problem z Nokią 4.2. Po aktualizacji do Androida 10 nie można wysyłać i odbierać smsów z polskimi znakami. Z resztą w wersji 9.0 też nie było polskich znaków. Czy można ustawić aby jednak były? Nokia zakupiona u operatora. Z góry dzięki :). Pozdrawiam.
frrancuz W aplikacji od SMS powinno być ustawienie. Alfabet GSM, znaki diakrytyczne lub coś podobnego. Chyba że w nokioswskiej nie ma to spróbuj zamiennika np. Textry.
zbysiek1 Przeszukałem wszystko w aplikacji ale nie udało mi się znaleźć. Czytałem dziś trochę o Textrze, ale jestem sceptycznie nastawiony do niej. W ostateczności jak nic się nie da zrobić to ją wypróbuję.
frrancuz Skoro nie masz takiej opcji we wbudowanej aplikacji sprawdź jakaś inna. Nie musi być textra, jest tego na kopy w sklepiku. Masz googlowska albo w Messenger włącz. Opcji multum.
zbysiek1 Francuz dzięki za pomoc. Okazało się, że była jednak opcja wbudowana w aplikacji tylko jej nie zauważyłem 🙂 pozdrawiam.
Leszek_Szpotowicz Aplikacja wiadomości---trzy kropki w prawym górnym rogu---ustawienia---zaawansowane---wyłączyć "Używaj prostych znaków".