UnviledOdin814 Witam mam Galaxy S10 i gdy ktoś mi wyśle MMS i mam Wi-Fi to nmg pobrać bo muszę Dane Komórkowe włączyć wiecie jak zmienić żeby działało przez Wi-Fi Sieć: Plus APN Plus Internet: ustawione Plus MMS: nie da się włączyć To wszystko więc prosiłbym o pomoc bo mam dość włączania danych za każdym razem gdy dostaje MMS
[usunięty] snowqwer MMS to usługa świadczona poprzez dane komórkowe. Nie da się ich przesyłać poprzez wifi. Zgadza się, tylko że te dane komórkowe w większości przypadków powinny włączać się samoistnie na czas pobrania MMS-a. Nie będę wspominał że ów dane są bezplatne i w żaden sposób nie są powiązane z posiadanym pakietem. Wracając do pytania autora, myślę, że problemem jest tutaj soft od operatora. Instalacja czystego romu na Polskę (XEO) powinna problem rozwiązać.
UnviledOdin814 [usunięty] Zgadza się, tylko że te dane komórkowe w większości przypadków powinny włączać się samoistnie na czas pobrania MMS-a. Nie będę wspominał że ów dane są bezplatne i w żaden sposób nie są powiązane z posiadanym pakietem. Wracając do pytania autora, myślę, że problemem jest tutaj soft od operatora. Instalacja czystego romu na Polskę (XEO) powinna problem rozwiązać. Ja mam XEO bo kupowałem w Neonecie ale dane mi się same nie włączają tylko za każdym razem musze je włączać
zibdor Ja usunąłbym wszystkie Apn-y i restart, dostaniesz z automatu nowe albo że strony operatora wpiszesz ręcznie. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
melis @UnviledOdin814A może wystarczy w ustawieniach wiadomości mms, ustawić "automatyczne pobieranie" ?
UnviledOdin814 melis Może Mów@forpcdl Nie rozumiem? @melisMiałem automatyczne ale tylko przez dane komórkowe działało
melis @UnviledOdin814 Pisałem z fona i porypały sięmnie przyciski i dodało post z treścią skądś indziej 😃taki urok. Tak czy siak, sprawdź ustawienia mms.
melis @UnviledOdin814 brak jest automatycznego pobierania. Przełącz i sprawdź. Ograniczenia ustaw, na ostrzeganie.
UnviledOdin814 melis @UnviledOdin814 brak jest automatycznego pobierania. Przełącz i sprawdź. Ograniczenia ustaw, na ostrzeganie. Zrobiłem co pisałeś i nadal kicha [ciach]
melis @UnviledOdin814 może spróbuj wyczyścić dane wiadomości i raz jeszcze ustawić. Wcześniej kopia oczywiście. Też u mnie nie działało, ale po wyczyszczeniu i ustawieniu, zaczęło automatycznie załączać.