Witam,
Ten problem każdego dotyka i wiele postów o nim pisze, ale...
Opiszę Wam moje spostrzeżenia i problem, może potraficie rozwiązać mój problem. Posiadam obecnieHuawei Y6 2018, ale problem istniał także w innych moich telefonach.Co drugi dzień czyszczę telefon aplikacjami SD Maid, Android Assistant, wbudowaną aplikacją do czyszczenia idefragmentacji. Używałem też innych np CCleaner. I nic to nie daje. Mam kartęSD (32GB), która jest ustawiona jako pamieć wewnętrzna, na której trzymam zdjęcia filmy oraz pozostałe pliki (w tym te z Whatsupa, które co tydzień wywalam). Ale niestety, ten telefon nie ma zablokowana funkcjęprzenoszenia wszystkich aplikacjina kartęSD. Aplikacje zainstalowane na telefonie zajmują 700MB, sam telefon posiada ok 10GB.Po każdej aktualizacji aplikacji oraz systemu pamięćtelefonu sięzmniejsza. Obecnie wyświetla mi 9,4GB używanej pamięcitelefonu. Jeszcze trochę a będęzmuszony wywalić wszystkie aplikacje w telefonie. Bo system zajmuje coraz więcej miejsca. Np coraz bardziej pamięciożernąaplikacją systemowa jest sklep Play. Czy może gdzieś gnieżdżąsiępliki, które mogęusunąć, a wszelkiego rodzaju aplikacje do czyszczenia pomijają je? Np stare kopie zapasowe systemu, instalki aplikacji, nie wiem co jeszcze wymysleć.