za link dzięki. ale nie ma tam nic, czego bym już nie zwiedzał.
Co ciekawe: w app/app domyślne mam tylko "wiadomości" i nova launcher. Oraz: jeśli juz gdzieś pojawia sie app "telefon", to nic ciekawego w jej sprawie nie moge ustawić, bo nie ma "uchwytu" stosownego w sprawie jej domyślności do dzwonienia.
czuje, że by sie przydała jakas zewn. app do pomocy, ktora wylistuje wszystkie app i przy "telefon" pozwoli zaptaszkować domyslność dla dzwonienia *)
z tym, że ta uzurpacja 2ndline wygląda ciekawie --> jak pisałem: gdy przy kontakcie kliknie się w słuchawkę by dzwonić, to najpierw uruchamia sie rzeczywiście app "telefon" (czyli jej domyślne działanie jakby zaczyna się realizować), ale tzw sekundę potem pojawia sie 2ndline i to cudo dzwoni, a app "telefon" tkwi w tle i gdy sie skasuje dzwonienie 2ndline, czyli zamknie, to "telefon" jest otwarty i bez ruchu, widać jak na dłoni.
*)
własnie potestowałem parę tego typu aplikacji (np. z podanego linka): każda każe dobrnąć do... tego samego co można wykonać prosto z samego tel., ale w panelu z cache aplikacji "telefon" jest zero ruchu dla ustawienia czegokolwiek w sprawie działania "telefonu"