Cześć,
Kupiłem telefon z niesprawnym wyświetlaczem z allegro. Podpiąłem sobie testowo inny (trochę rozlany, ale sprawny), aby sprawdzić czy w ogóle coś działa.
Telefon był zablokowany hasłem, więc przeszedłem to menu (przycisk zasilania i vol+) i wykonałem reset - wipe data.
Po ponownym uruchomieniu pojawił się komunikat, że urządzenie jest zablokowane przez konto Mi Account. Jednak po zalogowaniu się z siecią WiFi poszło dalej, pojawia się ekran z wersją systemu (logo 11) po kilkukrotnym kliknięciu przechodzi dalej. Tutaj pojawił się komunikat, żeby podać poprzednie hasło, aby się zalogować lub aby zalogować się do poprzedniego konta google.
Udało mi się uzyskać hasło jakie było wcześniej założone i po wpisaniu, włącza się aparat, nie widzę żadnego tekstu o co z tym chodzi (czyżby odpalało się odblokowanie za pomocą twarzy ?), można przełączyć się między tylnym, a przednim obiektywem lub cofnąć do loga 11.
Próbowałem klikać w różnych miejscach ekranu, nic to nie daje (pomijając te dwie funkcje, o których wspomniałem) - być może czegoś nie widzę (ekran testowy zwłaszcza w dolnym rogu jest prawie niewidoczny - rozlany ekran).
Czy ktoś jest w stanie pokierować, jak to ominąć ? Ewentualnie sposób jak przywrócić funkcjonalność telefonu ?
Nawet próbowałem wykonać ponowne resetowanie, mimo to po uruchomieniu przechodzi od razu do loga 11, a następnie do aparatu.