U mnie właśnie działa to teraz jakoś dziwnie, bo:
Poprzednio, jak ustawiłem blokuj nieznane numery, to blokowało mi takie połączenia jak na ss, oraz tzw "prywatne.". Andka 10 mam od listopada ub. r. i wsio działało wtedy kidobrze, tzn, jak ktoś do mnie dzwonił, a nie miałem jego nr, to normalnie do mnie się szło dodzwonić. Zablokowałem "prywatne" i "nieznane" ze względu na głupie dowcipy znajomych, co sobie jaja robili, i dzwonili z ukrytymi numerami losowo, nieraz kilka, razy pod rząd. Było to wkur... bardzo, a do tego, przeszkadzało w pracy, bo jak telefon dzwoni, to może coś ważnego, a to jakiś uj dowcipny się bawi, i nawet nie wiesz, którego z dowcipnisiów opierdzielić za durne żarty. Funkcjonowało to dobrze gdzieś do wiosny, bo potem nie wiem czemu, coś się skopało. Możliwe, że EMUI 10.1 namieszało, bo ja niczego nie zmieniałem, a nagle mi prywatne i nieznane znowu zaczęły dzwonić (na szczęście, tylko te 4 razy do tej pory), ale za to każdy normalny nr spoza listy już był blokowany. Zorientowałem się dopiero, jak do lekarza na teleporadę się umówiłem, a lekarz do mnie z niezapisanego numeru oddzwaniał. I dopiero po odblokowaniu opcji nieznanych numerów, połączenie mogło być odebrane. Teraz mam tak ustawione, i tak być musi, bo inaczej, będzie tak jak z tym lekarzem, że z niezapisanego nr NIKT się do mnie nie dodzwoni, choćby to była jakaś ważna rzecz, jak w tym wypadku.
Huawei P30 | Tapatalk