Witam jestem nowy na forum, przeczytałem regulamin i przeglądając wszystkie tematy nie ma podobnego przypadku do mojego dodam też, że nie jestem laikiem jeśli chodzi o rootowanie telefonów, zmiane soft na custom itp. A zatem przejdzmy do sedna sprawy.
1) Rejestracja na LG Developer OK
2) Otrzymanie pliku unlock.bin OK
3) Flash i odblokowanie bootloader OK
I teraz zaczynają się schody. Według poradnika z xda flashuje recovery.img z twrp (najnowsze dostępne na stronie twrp.me dla LG G6 H870 ) oczywiście flashowanie przez fastboot. Plik recovery według cmd przeszedł i gdy wpisuje komendę by zrestartowało telefon do recovery ( fastboot reboot recovery recovery.img ) cmd zwraca mi : FAILED ( remote: unknow command. Dodam że telefon przy bootowaniu wyświetla coś takiego ( pierwsze zdjęcie ) telefon normalnie bootuje i startuje Android. Próbawejścia przyciskami do recovery ( drugie i trzecie zdjęcie ) gdy daje dwa razy yes znowu pokazuje to co na pierwszym zdjęciu i bootuje system. Nie mam roota ponieważchcialem zrobić po odblokowaniu bootloadera ale w ogóle nie wczytuje twrp. Jeśli coś gdzieś źle zamieściłem lubsłabo opisałem to proszę o sprecyzowanie co dodać to dodam. Info o android i odblokowaniu bootloadera ( zdjęcie czwarte i piąte )Dzięki za pomoc.