@9guest99
hehehe, takie powiem kieszonkowe Twoje słuchaweczki 😉
ale z ciekawości czy podczas przychodzącego połączenia tel. słyszysz w słuchawkach kto dzwoni, ew. nr tel.?
Wczoraj kupiłemMpow Flame Solo:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08JY5GC29/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
zobaczymy czy rozmowy będą kiepskie jak we wcześniej opisanych chińskich.
Caller Id nawet się nie spodziewam, ale na YT widziałem testy i goście mówili, że mikrofony spisują się dobrze wewnątrz i na zewnątrz.
Zobaczymy, w razie w będę miał kolejne do słuchania książek.
Ciekawostka czy tylko Jabra robi/robiła słuchawki z caller id, tak mogę ustawić nawet język pl iczyta mi po polsku imiona i nazwiska dzwoniących.
--
Mpow Flame Solo po około tygodniowym używaniu:
małe i lekkie, wiem, że to może wydawać się trochę śmieszne w porównaniu do pchełek wsadzanych do uszu,
wygodny pałąk zauszny, używałem w tygodniu praktycznie cały dzieńroboczy ~8h prawie bez zdejmowania, jest prawie niemożliwe żeby same spadły z ucha, nawet ostro wywijając głową podczas pogowania, taka konstrukcja,
bateria wystarcza mi na 1,5 roboczego dnia, gadam dziennie >4h przez tel. czasem 6 i więcej, Jabra trzymała mi max 1 dzień roboczy,
etui ładuje słuchawki dosyć szybko ~1h+ maiłem naładowane, naładowałem 2x i coś w etui zostało, więc być może 2,5-3xmożna naładować słuchawki,
dźwięk, tzn. to co słyszymy,nie jestem audiofilem więc nie będę się silił na oceny, a dodatkowo lubię słuchawki, które nie podbijają basów (to raczej mniej popularne w dzisiejszych czasach), jak dla mnie grają dobrze, może nawet bardzo dobrze, ale głównie kupiłem do całodniowych rozmów,
mikrofon/mikrofony - tu po poprzednich zakupach byłem sceptycznie nastawiony, widziałem filmiki na YT, w których mikrofony dostały dobre oceny, faktycznie dobrze i czysto przekazują głos, nawet ktoś powiedział, że lepiej/czyściej mnie słychać niż na Jabra Motion, wycinanie otoczenia też działa, ale myślę, że z Jabrą nie będzie można porównać (gadałem czasem w takim hałasie, a rozmówcy tego nie słyszeli).Ale jest ok.
obsługa - słuchawki mają przyciski fizyczne, dla mnie +, łatwiej się obsługuje, a na mrozie, czy nosząc rękawiczki sterowanie w dotykowychmoże być letko trudne,
co by się przydało:
najbardziej mi brakuje w słuchawce caller ID/ caller announcer czyli gadania przez słuchawki kto dzwoni, poradziłem sobie instalując apkęMówi kto dzwoni,coś tam w niej nie do końca działa, bo słychać tylko z tel. kto dzwoni, w słuchawkach nie, ale pewnie poprawią,
mogły by być po 2 mikrofony na słuchawkę jak wMpow Flame Pro, pewnie lepiej działało by wycinanie tła,
etui mogło by mieć funkcję ładowania bezprzewodowego.
no ale w tej cenie to marzenie ściętej głowy, ale gdyby wydali nowszą wersjęMpow Flame Pro to bym kupił nawet droższe. Pewnie gdyby były dostępne Mpow Flame Pro to bym je kupił.
Zastrzegam, że krótko używam.
Dla szukających takiej konstrukcji słuchawek, do codziennego użytku, do rozmów telefonicznych,na siłkę i do innych sportów - POLECAM.