Czesc. Krotkie podsumowanie co lubie w moich dotychczasowych fonach. Na takie rzeczy jak wymienna bateria to nawet nie licze:)
- mate 10 pro - w zasadzie nic mi w nim nie przeszkadza oprocz moze aparatu i mimo wszystko moglby miec jeszcze lepsza baterie. Zdjecia wychodza srednie, czesto dosc rozmazane szczegolnie po zmroku albo w ciemnosci. Kolegi xiaomi 9 pro w nocy robi /ciach/ dobrefotki (w porownaniu do mojego) - od czego to zalezy? Mam wrazenie nawet ze Note4 od Samsung robi lepsze zdjecia. Apart zdecydowanie chcialbym miec lepszy - nie mam porownania takiego xiaomi vs obecne samsungi ale jaka to bedzie roznica? Chyba i tak nie warta 2,5-3k roznicy?
- m10pro - zdecydowanie bardzo fajne odblokowanie telefonu palcem, chociaz moglo by to dzialac jeszcze lepiej:) ale nie chcialbym gorzej.
- nfc - musi byc - mam nadzieje ze w xiaomiach jest bezpiecznie;>
- bardzo lubie samsungi, myslalem troche o a71
- bateria jak wspomnialem, im lepiej tym lepiej - chyba kazdy lubi dobre baterie - jakbym 2 dni dal rade to byloby super.
- porecznosc - m10pro jest wygodniejszy od Note4 - jest bardziej poreczny, wezszy i dosc wygodny - telefon moze byc tej szerokosci, ale szerzej chyba bym nie chcial. Wielkosc wyswietlacza tez jest ok, mysle ze wiekszy nie bedzie przeszkadzal. Duzo ogladam filmow na telefonie, w zasadzie prawie tylko na nim w lozku.
- jesli nie da sie wrzucic karty ze 128gb min to musi miec min 128gb pamieci. Moze miec wiecej.
- ram min tyle co mam teraz.
Tak za bardzo to nie ma chyba co wiecej dodac - taki m10pro ale ulepszony bylby ok. Dioda powiadomien moze w tym fonie jest nieuzywalna, za slabo swieci - ewentualnie to jest do poprawy.
Kwota jaka chcialbym przeznaczyc to ok 1k pln, ale jesli mialby to byc zakup na 3 lata, to moglbym rozwazyc nawet kwote 2k. Sklep, PL lub amazon z peppera:) Nie zalezy mi tez na patelniach typu Note - kiedys lubilem, teraz mnie /ciach/ denerwujejak ledwo sie miesci w kieszeni.
Dual sim powinien miec. I dobra jakosc rozmow bez szmerow i dobry zasieg. Ale to dzis chyba standard.
Dzieki!
Edit aa jeszcze szybkie ladowanie w tym fonie jest bardzo fajne - w niecale 1,5h mam chyba 80% baterii. Do tego kupilem ladowarke do auta ktora laduje tak samo. Z tego wwzgledu byc moze (kompatybilnosc) moglby byc to huawei, ale chcialbym pelne wsparcie uslug google wiec nie wiem czy to dobra droga.