romuch Potrzebny smartwatch do odczytu powiadomień , sprawdzenia godziny i liczenia kroków. Wybieram z zegarków wymienionych w tytule. Wszystkie mi się podobają. Cena do przyjęcia. Za samsungiem przemawia chyba najlepiej zorganizowany system, za huaweiem i amazfitem dłuższy czas pracy i ekran o większej rozdzielczości. Co wybrać ?
vaxeiro Z tej grupy to Samsung oczywiście. Inny level sterowania, a przede wszystkim to jest prawdziwy os o ogromnych możliwościach. Huawei i xiaomi to w porównaniu to tylko marne namiastki.
romuch Niby oczywiste. Ale... Sportwcem nie jestem, liczenie kroków mi wystarczy. Powiadomienia - wystarczy, że odczytam, odpowiadał będę na telefonie. Chyba muszę znaleźć sklep gdzie są wszystkie i wybrać sercem a nie rozumem 😉
spec-naz1 @romuch Jeśli faktycznie Ci krokomierz wystarczy i odczytywanie powiadomień, to zerknij jeszcze na GT2, ekran będzie ładniejszy, ostrzejszy i bateria wytrzyma ok 2 tygodni jak dobrze pamiętam. Jednak Samsung oferuje sporo więcej, tak jak kolega wyżej pisał, no ale pytanie który spodoba Ci się bardziej;)
vaxeiro Tym bardziej jeżeli nie jest się sportowcem znaczenie ma chociażby wygląd - samsung to m. In nieograniczona ilość świetnych tarcz - niedostępne w przypadku braku "poważnego" os. Działa też fenomenalny w zegarku asystent googla - czyli m. In brama do sterowania całym smart domem / smart światem, co w dzisiejszych czasach jest podstawą. Podobnie działa ifttt.
romuch Dziękuję za odpowiedzi. Kupiłem Samsunga. Wstępnie jestem zadowolony. Bateria niestety zgodnie z przewidywaniami - używam always on.