Witam..
Zmieniłem wyświetlacz w moim Honor 9... Niby ok, ale nie do końca...Mam parę uwag..
1. Ramka ma ciemniejszy kolor (niebieski) niż mój stary(pęknięty)...został mi tylko touchpad w tym samym kolorze...
2. Trochę się grzeje, szczególnie w górnej części...
3. Przewijanie stron z góry na dół czy odwrotnie nie odbywa się płynnie. Co jakiś czas następuje przeskok w górę czy w dół(w zależności w którą stronę przewijam)
4. Straciłem gesty ruchu - stukanie kłykciem w ekran w celu zrobienia screenshot'a..."malowanie" kłykciem po ekranie - "S" long shot, "M" - przekście do Muzyki....itd
5. Kolory zdjęć, stron internetowych i w ogóle wszystkie kolory są o wiele ciemniejsze niż poprzednie przy oryginalnym LCD
Pierwszego punktu, raczej już nie zmienię. Ostatecznie mogę to zaakceptować..
Drugi punkt, tak jak czytałem, mógł być błędnym założeniem ekranu(coś tam z taśmą i pastą termiczną...nie wiem tak do końca...) czy to mógłby ten co go montował, poprawić..??
Trzeci punkt, zastanawiam się czy w Android jest taka opcja jak w Windows z ustawieniem kółeczka myszy, gdzie można ustawić sobie o ile "skoków będzie się obraz przewijał...??
Punkt czwarty - przyznam, że wkurza mnie najwięcej..Czy to jest wina nowego LCD..?? złej wymiany...?? a może jest jakaś opcja, która te gesty przywraca (oczywiście w opcjach, wszystkie gesty są ustawione na - "Włączone")..
Punkt piąty , raczej też nie możliwy do zmiany..
Czy macie dla mnie jakieś rady...?? Co robić..??
Pozdrawiam