@wegier! @slavii
Co prawda jestem użytkownikiem modelu Active 2, jednakże mam wersję z LTE więc się wypowiem. Jeśli w danej chwili nie używam sieci GSM to włączam tryb samolotowy i po problemie. Dodatkowo przełączyłem się z LTE na 3G, by sieć pobierała mniej energii - z internetu na zegarku nie korzystam więc LTE jest mi nie potrzebne, 3G w zupełności wystarcza.
Podejrzewam więc, że na Waszych Watch 3 też możecie tak zrobić. 🙂
slavii
Esim z Orange odpali pewnie bez problemu. Jeszcze Samsung Pay brakuje do kompletu. Czytałem, że podobno "kombinowane" softy pozwalają na zmianę CSC. Jak to jest w zwykłym Galaxy Watch albo Active - jeżeli CSC jest np. amerykański, to działa na nim Samsung Pay (np. karta Curve), ale czy działa esim Orange?
Zmienić CSC można jeśli zegarek został zakupiony w innym kraju, a chcesz go używać w Polsce. Jednak by móc korzystać z Polskiej karty eSIM w Orange musisz mieć CSC na Polskę - przerabiałem to u siebie, gdy nieświadomie kupiłem zegarek z Niemieckiej dystrybucji i nie dało się zainstalować karty. A co do Samsung Pay to nie wiem czy da się u nas wykorzystać, żaden bank w Polsce nie współpracuje z Samsungiem w temacie płatności. 😉