Cześć, zmieniłem telefon i system z windows phone na android (drugie podejście do androida w życiu). Padło na nokię 2.2 z android one. Wersja androida to 10 i... są kłopoty.
Po każdorazowym restarcie urządzenia aplikacja wiadomości 'nie pamięta' swoich ustawień oraz tego, że wiadomości są 'przeczytane''. Nie dość, że po uruchomieniu jestem zasypywany ddos'empowiadomień o nowych sms'ach których być nie powinno to jeszcze ustawienia tej aplikacji się 'tracą' tj np miałem włączone raporty doręczeń -> po restarcie są wyłączone itp. I to nie tylko ustawienia aplikacji 'Wiadomości' traci ustawienia, ale też inne takie jak google itp.Coś jest nie tak? Dodam, że nie jestem zalogowany do konta google, bo nie mam takiej potrzeby (ani konta na google'u). Nie da się tez wyłączyc google assistance, bo każą się zalogować, WTF 🙁Aplikacja wiadomości którą używamjest aplikacją oryginalną, która była domyślnie zainstalowana z systemem.
Ktoś wie co jest nie tak? Przesiadłem się z windows phone i jestem niemiło zaskoczony (again)🙁
dodana zawartość
Dla osób, które być może będą mieć identyczny problem. Trzeba zrobić reset urządzenia do ustawień fabrycznych. Pomimo tego, że był to nowy telefon to od razu po aktualizacji androida z wersji 9 do wersji 10 musiało coś się popsuć. Nie dość, że po restarcie do ustawień fabrycznych zaczęło wszystko działać to jeszcze pojawiło się więcej wolnego miejsca, a samo urządzenie nieco przyspieszyło. Pozdrawiam