Dostałem jakiś stary Sony Ericsson e15i . Kilka lat nieużywany. Jego górna część (jakiś centymetr) sekundę spędziła w wodzie. Moment. Po kilku minutach obraz znikł. Później właściciel bawił się w suszenie metodami z neta. Komórki włączyć nie mógł od tego czasu. To było kilka lat temu. Co działa a) można komórkę naładować, diody się świecą i zmieniają aż do naładowania. Komputer widzi jakieś urządzenie ale nie wie jakie i nie ma dostępu do plików (bo trzeba przewinąć na ekranie i zaakceptować połączenie). Program od sony też tego potrzebuje. Mam na kompie MyPhoneExplorer i on bez problemu odczytuje dane z tej komórki mimo, że nie można jej odpalić ani zaakceptować debugowania. Program widzi kontakty, połączenia, kalendarze, notatki, wiadomości, pliki, pokazuje listę wszystkich aplikacji itp. Po rozwinięciu szczegółów jakiejś aplikacji jest opcja "usuń" - gdy ją klikam to komórka raz brzęczy (jest wyłączona). Czy da się jakoś ją naprawić? Co może być uwalone? Serwis naprawi starocia?
Na zdjęciu informacje z zakładki Monitor (procesor skacze od 5%do16% - czasem coś wyższego)
dodana zawartość
dziwne. Program ma opcję "klawiatura telefonu" . Gdy to klima to widzę (obrazek poniżej). Czyli co.. ona się sama włącza podczas podłączania do kompa? Tylko ja tego nie widzę. Czyli tylko ekran nie działa?
dodana zawartość
To chyba była jednorazowa sytuacja albo miałem farta. Na razie nie mogę podłączyć poprzez usb (może uszkodzone przez to zalanie). Program teraz nie widzi komórki ale słyszę, że komórka się w jakiś sposób odpaliła (może nie do końca bo nie słyszę dźwięku przycisków volume).