Mrowes Hej. Na wstępie zaznaczam, że nie mam dużej wiedzy w tym temacie. Potrzebuję pilnie pomocy. Mój telefon to Samsung Galaxy J5 (2017) SM-J530F/DS z androidem (przed rootem) 9.0 Próbowałem dzisiaj znaleźć stare zdjęcia w telefonie przy pomocy zewnętrznego oprogramowania. W tym celu próbowałem zrobić root telefonu przy pomocy Odina.Coś poszło nie tak i po wgraniu roota jedyne co widziałem, to na zmianę czarny ekran i "samsung" z nazwą modelu mojego telefonu (jeśli dobrze się orientuję, to był loop). I tak bez przerwy. Poszukałem w internecie jak mogę to naprawić i znalazłem sposób pobrania oprogramowania do tego telefonu i wrzucenia go przez Odina. Nie podziałało. Po próbie zainstalowania oprogramowania, telefon wypluwa taki błąd: "SW REV. CHECK FAIL(BOOTLOADER) DEVICE: 7, BINARY: 5" Po przejściu do recovery mode (volume up + power + home) na dole widzę: No Support SINGLE-SKU Supported API: 3 dm-verity error... failed code : 0x02 E:failed to find /misc partition POMÓŻCIE
puotek93 Nie wiem jak u innych,ale u mnie odin nie dał rady wgrać niższej wersji androida w tym telefonie. Miałem 9.0 to 8 już nie dało się wgrać,tylko FAIL mi wyskakiwał. Jeśli masz 9.) PIE to zrób flash Samsunga z PIE,nie będziesz mieć żadnego loopa.
the_naturat_com @puotek93 to akurat normalne. Gdybyś poczytał przed wgrywaniem to w ogóle byś nie próbował.