elvismt Hej, Wieści obiega plotka iż dex ma zostać wprowadzony w wersji bezprzewodowej do note 20. Czy wiemy coś o s20Ultra? A może ktoś ma patent na Dex bezprzewodowy w połączeniu z chromcastem? (sieć 5GHz) Przejściówkę USB + USB-C + HDMI mam ale póki nie podłącze kabla hdmi dexa nie uruchomię ?
gino82 [mention]elvismt [/mention] Note 20 ma, seria S20 dostanie bezprzewodowego DEXa w najbliższej aktualizacji wraz z One UI 2.5 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
DeepArc Pytanie czy będzie działać w oparciu o Chromecast? Czytałem gdzieś że tylko Miracast, a to jest chyba coś innego o ile się nie mylę
arczi184 Bezprzewodowy DEX będzie działał z TV samsung 2020 oraz niektórymi 2019. Co do innych marek TV nie jest to zagwarantowane ale nie niemożliwe. Właśnie testuję DEXa łącząc Note20ultra z TV samsung z tego roku konkretnie z flagowym modelem QE65Q95TAT ale mam wrażenie, że płynność trzeba poprawić a przede wszystkim zarządzanie baterią kóra znika w tym trybie w oczach
krogoth Ja mam Philipsa z Android TV 9.0 i lipa. Android od 8.0 nie ma miracast a Google cast nie jest obsługiwany przez dex. Mimo, że mogę udostępniać normalnie ekran telefonu bez dex. Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
dzidexx krogoth Android od 8.0 nie ma miracast Ma: krogoth mogę udostępniać normalnie ekran telefonu bez dex.
krogoth To nie miracast tylko google cast czy chromecast jak kto woli. Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
dzidexx krogoth To nie miracast Miracast - bezprzewodowe (Wi-Fi) przesyłanie ekranu na TV. Ma to praktycznie każdy smartfon i tablet.
Anonim4 Ja nie potrafiłem uruchomić Dex bezprzewodowo (WiFi) na TV Sony - jest bez android tv, miałem chwilę Note 20 Ultra.
krogoth Miracast - bezprzewodowe (Wi-Fi) przesyłanie ekranu na TV. Ma to praktycznie każdy smartfon i tablet. Z wikipedia. Android Google does not support the Miracast standard on Android. Miracast support had been built intoAndroidwith version 4.2[39]and starting with Android 4.4, devices could be certified to the Wi-Fi Alliance Display Specification as Miracast compatible.[40], but support was dropped withAndroid 6.0 Marshmallowin 2015 in favor of Google's own proprietaryGoogle Castprotocol.[15]Some manufacturers of Android devices step in and support Miracast through their software.[41] Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
dzidexx krogoth przy użyciu Do telewizora obsługującego Miracast nie podłączę się za pomocą Google Cast? To jest to samo tylko na innej licencji. Tak jak NTFS - standard został opublikowany na licencji, która dopuszcza wprowadzenie opłat.
krogoth Nie. To totalnie inne technologie 🙂 Google cast pozwala np. wyświetlać zdalny content z netu. Np. netflixa czy podstawową interakcję. Tymczasem miracast to screen mirroring po wifi direct. Google cast/chromecast jest świetny dla większości użytkowników. Miracast jest stosunkowo rzadko wykorzystywany. Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
balwanekbuli krogoth Nie. To totalnie inne technologie 🙂 Google cast pozwala np. wyświetlać zdalny content z netu. Np. netflixa czy podstawową interakcję. Tymczasem miracast to screen mirroring po wifi direct. Google cast/chromecast jest świetny dla większości użytkowników. Miracast jest stosunkowo rzadko wykorzystywany. Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka I tu się zgadzam w 100%. Ostatnio kupowałem ChromeCast - tak mi się wydawało bo tak było w opisie, a dostałem MiraCast. Po moim zwróceniu uwagi auckja została usunięta a ja otrzymałem zwrot kasy. Nawet sprzedawcy myślą że to to samo. Niestety. Miracast to takie HDMI po WiFi a ChromeCast jest jako oddzielne urządzenie dodana zawartość P.S. W androidzie masz możliwość połączenia się z MiraCast - działa to jak działa. Ale YT czy Netflix tego Mira nie widzi, stąd większa popularność Chrome Cast - pod warunkiem że kupić orginał
balwanekbuli Nie no on się łączył, ale samo urządzenie MiraCast pozostawie wiele do życzenia. Nie mam ochoty wiecznie na nowo konfigurowania WiFi czy czegoś innego. Co chwile problemy z łącznościa, sama jakoś połączenia też pozostawia wiele do życzenia. Dlatego odpuściłem i leży spakowana w pudełkku. Cały zestaw. Jak ktoś chce to oddam za free tego bubbla
elvismt Ok przetestowałem i dex działa bezprzewodowo z LG web OS 2.5 a zatem całkiem starym systemem. Użyłem wi-fi 5GHz a mimo to kursor działa drastycznie wolno. Z chromcastem też działa i jest znacznie szybciej, na tyle że da się pracować. Ahh chromcast ma opcję screen mirroring 🙂
krogoth To u mnie smart view normalnie puszcza telefon na telewizor ale dex nic nie wykrywa. Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka