Odkopuje temat gdyż sam borykałem się z tym samym problem i udało mi się go rozwiązać, a więc jakiś gówniarz miał świetną zabawę próbując na siłę parować się z urządzeniem mimo że go odrzucałem to jeszcze bardziej się próbował łączyć i tym samym nie można było korzystać z urządzenia bo non-stop wyskakiwało okienko parowania. Po dłuższych poszukiwaniach żadnych informacji na forach i ogólnie nigdzie bo nie przewidziano chyba takie problemu. Ja rozwiązałem problem w sposób taki zainstalowałem aplikację ze sklepu Google "Bluetooth Settings for TV" aplikacja jest płatna ponad 9zł na telefonie i innym urządzeniu pokazuje że za free , ale na boxie trzeba zapłacić nie wiem z czego wynika taka różnica ale grunt że działa i ma się spokój w programie zaznaczamy opcję drugą od dołu żeby tylko urządzenia zaufane miały dostęp mało tego box bedzię nie widzialny. W razie jak by ktoś zaznaczył ostatnią opcje całkowite wyłaczenie bluetooth , wiadomo że pilot działa na bluetooth to już nie można zrobić tak też mi się przydarzyło , ale szybko sobie poradziłem instalując na telefonie aplikację "Android Remote" i połączyć się za pomocą tej samej sieci Wi-fi ustawiamy opcje nr. 3 i dalej pilot działa i bluetooth. Mam nadzieję że komuś się przyda.
Pozdrawiam