Witam wszystkich serdecznie.
Konto na tym forum mam od niedawna, ale zaglądam tutaj od jakiegoś czasu i ten dział tego forum zmotywował mnie do zajęcia się stworzeniem swojej gry na androida. Nie chciałem się rzucać od razu na głęboką wodę, więc gra którą Wam chcę zaprezentować nie jest zbyt zaawansowana i chyba właśnie jej prostota sprawiła, że pierwsze wrażenia użytkowników, którzy mieli z nią styczność są bardzo pozytywne. Poniżej zamieszczam screeny przedstawiające grę.
Moja gra polega na przesuwaniu dwóch paletek po okręgu, przy pomocy przycisków znajdujących się u dołu ekranu w taki sposób, aby przy ich pomocy odbijać piłeczkę. Gra kończy się wraz z opuszczeniem przez piłeczkę okręgu. Za każde odbicie piłeczki dostajemy punkty, których wartość po zakończeniu rozgrywki będzie wyświetlana na tabeli wyników. Z pozoru proste zadanie jakim jest utrzymanie piłeczki w okręgu, będzie utrudniane przez pojawiające się na ekranie przeszkody.
Proszę o pisanie w komentarzach poniżej wszelkiego rodzaju uwag odnośnie gry. Z racji tego, że jest to mój debiutancki projekt i nie mam doświadczenia w tworzeniu takich gier, jestem świadomy, że znajdą się rzeczy, które będę mógł poprawić.
Link do sklepu play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vitadel.spinball
Z góry dziękuję, Vitadel.