mmaciejow
@z0nk31 przeglądałeś forum XDA? Tam również możesz znaleźć odpowiedź. Piszesz, że netflix nie działa. Co dokładnie się dzieje? Może to problem z apką nie z systemem.
z netflixem nie dzieje się absolutnie nic.
co to znaczy ? ano to, że szukając aplikacji w sklepie play nie znajduje jej. wyszukuje tylko jakieś guide albo jakieś badziewia ale nie samą aplikację, tak samo jest z firefoxem.
forum XDA nie przeszukiwałem dlatego, że nie znałem tego forum
co zrobiłem samemu żeby próbować zainstalować aplikację ręcznie podpinając pendrive ? ściągnąłem pliki - jeden jako APK drugi jako XAPK. tylko ten XAPK wywoływał menu kontekstowe które nakazywało mi wybór jakiego programu chcę użyć. wybierałem tę opcję z systemem ale nic to nie dawało.
potem przypomniało mi się że trzeba przecież odblokować możliwość instalacji programów z zewnątrz czyli tapać na numer jądra w opcjach i czekać jak 'zostaniesz programistą'.
zostałem ale opcji instalacji plików z zewnątrz nie było.
nie do końca wiem co robić, znalazłem informację że może wersja 5,1 by pomogła ale jeśli mam robić zwarcie na nóżkach NANDU to chyba olewam tę opcję. sprzęt nie jest mój a ja nie chcę go uceglić - chyba że masz jakieś sugestie w tej kwestii
p.s dziękuję za odzew i zainteresowanie, może wspólnymi siłami coś się uda zrobić..