Dzień dobry forumowiczom,
stanąłem na rozdrożu, gdyż nadszedł czas na wymianę telefonu i kompletnie nie wiem który model wybrać. Nie chciałem robić eseju w tytule, więc wstawiłem typy, które mi przyszły na myśl w pierwszej kolejności, jednak nie są to sztywne ramy i jestem otwarty na propozycję. No może poza Apple - nie lubię ich, a jak mówimy o Huaweiu to trochę za bardzo jestem przyzwyczajony do usług Googla - więc im też podziękuję.
Jeśli chodzi o krótką charakterystykę telefonu to podaję cechy takie jakie bym chciał(poniżej,) w nawiasie odstępstwa, które na mus dam radę zaakceptować:
Wysokie odświeżanie ekranu - 120Hz (90hz minimum)
Przekątna 6.1" (do 6.7" przeżyję)
Wysoka rozdzielczość ekranu - taka na poziomie 500 ppi
Dobra jakoś zdjęć i intuicyjny aparat - mam P20 Pro, więc taka jakość zdjęć i w górę + fajnie jakby miał szerokokątny aparat dodatkowo + dobre zdjęcia nocne
Ram 12 GB (8 GB to minimum)
Octa-core procesor to już takistandard, ale napiszę
Gotowy na 5G
Bajery takie jak NFC, ładowanie bezprzewodowe to teraz chyba norma,ale warto, żeby miały.
Parę słów o moich"wyborach":
Samsung S20+ martwią mnie opinie, które mówią, że telefony potrafią się wyłączać i mają bardzo słabą baterie. Dodatkowopodobnomają słabą jakoś wykonania i strasznie się grzeją.
Realme x50 Pro tutaj bardziej martwi mnie fakt, że nie znam producenta, a odświeżanie ekranu jest na poziomie 90Hz i chyba coś koło 400ppi,Nie wiem co o nim sądzić, alechyba to mój faworyt.
OnePlus 8 Pro poczytałem sporo o nim i ekrany w nim są bardzo wadliwe i bardzo często mają zielone poświaty lub paski na wysokości notcha. Brałbym jego gdyby nie te ekrany.
Xiaomi Mi 10 Pro ciężko mu dogonić OnePlusa czy Samsunga w specyfikacji i za tą cenę chyba nie jest to najlepszy wybór?
Więc, drodzy forumowicze, jest możliwe w ogóle mieć telefon z ekranem 120hz, około 500ppi, z bebechami na poziomie 12gb ramu, 8 rdzeni procesor, a także bardzo dobrym aparatem z dobrą funkcją zdjęć nocnych i szerokokątnych?
Nie jestem obcykany na 100% w telefonach, dlatego też pytam Was - ekspertów w tym temacie, ale zdaję sobie sprawę, że znalezienie takiego telefonu bez wad jest pewnie niemożliwe, kwestia tego, żeby były to wady akceptowalne. 😉
Mam nadzieję, że nie zanudziłem i postaracie mi się pomóc, aha, jeśli chodzi o budżet to chciałbym się w 4 000 zł brutto zmieścić, ale rozważę jakieś drobne przebicie tej kwoty.
Pozdrawiam serdecznie,
Miki2020.