tomasov No właśnie. Jak w tytule. Czy jedno ma coś wspólnego z drugim? Zauważyłem że otrzymałem już z 3 aktualizacje od HMS. Co to w ogóle jest? Czy ma to coś wspolnego z HarmonyOs? Robić aktualizacje tego czegoś? Czy jako posiadacz Mate 20 Pro mogę się obawiać ze w końcu z jakąś aktualizacją zniknął usługi Google?
robsonbyd77 @tomasov HMS to zestaw usług Huawei, który nie ma nic wspólnego z usługami Google. Jest od nich niezależne. Jedno drugiemu nie przeszkadza. Zresztą Samsung też tak miał, własne usługi i sklep z aplikacjami.
Gwozdek @tomasov Polecam przeczytać ten tekst https://forum.android.com.pl/topic/367150--czym-jest-huawei-mobile-services-i-jak-dzia%C5%82a?do=embe/
tomasov Dziękuję za wyjaśnienie. Nie mniej jednak czy jako posiadacz Mate 20 Pro można spodziewać się w przyszłości działania telefonu bez usług google? Wiem że było to już kiedyś wałkowane że niby nie ale może coś się zmieniło w tej kwestii? Oby nie 🙂
[usunięty] tomasov czy jako posiadacz Mate 20 Pro można spodziewać się w przyszłości działania telefonu bez usług google? Nie.
robsonbyd77 @tomasov ponieważ urządzenie już certyfikowane nie straci dostępu do usług Google, a sam Huawei nie zrezygnuje z GMS.
tomasov USA nie może więc wymusić na google aby starsze urządzenia Huawei straciły certyfikację? USA to podstępny i mściwy gracz a Trump to /ciach/??? więc nie byłbym taki pewny ?