ru192 Czesc. przepraszam za offtop ale nie wiem jak tu sie dodaje tematy... potrzebuje informacji do czego słuzy zaznaczone gniazdo, urwalo sie... dokladnie takie samo jest obok i kabelkami podlaczone sa do plytki z USB...
balwanekbuli Też bym obstawiał połączenie Wifi, BT. Podobne jak w laptopie tylko mniejsze. Ale nie pasuje mi to: ru192 podlaczone sa do plytki z USB... Możesz dać foto do czego dokładnie są wpięte? Jaką płytkę masz na myśli
ru192 balwanekbuli Też bym obstawiał połączenie Wifi, BT. Podobne jak w laptopie tylko mniejsze. Ale nie pasuje mi to: Możesz dać foto do czego dokładnie są wpięte? Jaką płytkę masz na myśli Zaznaczone na czerwono i jest drugie zaznaczone na zolto ktore sie nie urwało 🙂
spec-naz1 https://www.ifixit.com/Guide/Samsung+Galaxy+S6+Edge+Motherboard+Replacement/47476 Krok 15 Jak pisałem, są to na pewno anteny.
balwanekbuli @spec-naz1 Też mi to tak pasuje. Nawet patrząc na analogie do laptopra. Takie same złaczą mają antenty WiFi na kartach sieciowych
ru192 Dzięki za odpowiedź! Teraz muszę jedną przylutować, ma ktoś jakieś precyzyjne wskazówki.Wystająca część (męska) jest na płycie, natomiast urwało się to okrągłe dzieki czemu kabelek się trzymał. zalać całość cyną po podłączeniu?
spec-naz1 Ja to bym spróbował takie gniazdo dokupić i jeprzylutować. Jeśli przylutujesz bezpośrednio to będzie zapewne zwarcie, z gniazda szedł pewnie również minus, więc bez tego trzeba będziemocno kombinować
ru192 Ogólnie jak "wczepie" kabelek to się trzyma, to okrągłe zostało w środku kabelka więc może się uda naprawić po kosztach... kabelek wyglada tak Kabelek