maciek5116 Cześć, zastanawia mnie fakt działania w tle aplikacji IKO. Korzystam z niej sporadycznie, mam konto bankowe w PKO a Google pay nie współpracuje z tym bankiem i nie mogę dodać swojej karty aby móc płacić telefonem lecz ta Aplikacja posiada możliwość płatności poprzez nfc. Ktoś tez ma taki przypadek i czy jak uśpie aplikacje to juz nie będę mógł płacić za zakupy telefonem?
tomekkkk maciek5116 Cześć, zastanawia mnie fakt działania w tle aplikacji IKO. Korzystam z niej sporadycznie, mam konto bankowe w PKO a Google pay nie współpracuje z tym bankiem i nie mogę dodać swojej karty aby móc płacić telefonem lecz ta Aplikacja posiada możliwość płatności poprzez nfc. Ktoś tez ma taki przypadek i czy jak uśpie aplikacje to juz nie będę mógł płacić za zakupy telefonem? A czy działają Ci teraz te płatności nfc aplikacją ikotym telefonem problemu? Ze dwa miesiące temu S20U nie mogłem zapłacić, bo terminale odrzucały. Zresztą gdzieś było tu o tym pisane.
maciek5116 tomekkkk A czy działają Ci teraz te płatności nfc aplikacją ikotym telefonem problemu? Ze dwa miesiące temu S20U nie mogłem zapłacić, bo terminale odrzucały. Zresztą gdzieś było tu o tym pisane. Tak, nie ma żadnego problemu z płatnością. Jedyna opcja która mnie irytuje to potwierdzanie pinem płatnosci powyżej 50zł. Jest to z deka uciążliwe... arokub @maciek5116 sprawdź ustawienia płatności telefonem, może masz aktywną opcję płacenia zablokowanym? Nie wiem czy dobrze tu sprawdzam ale jest chyba wyłączone "dotknij i zapłać"
arokub @maciek5116 sprawdź ustawienia płatności telefonem, może masz aktywną opcję płacenia zablokowanym?
Martin_Valdez Przede wszystkim to patrząc na powyższy ekran twoja aplikacja wymaga aktualizacji - w najnowszej wersji ten ekran wygląda inaczej. 50 PLN już nie obowiązuje bodajże od kwietnia i limit został podniesiony do 100 PLN. Zapewne nieaktualna aplikacja jest powodem tego, że nie możesz realizować płatności.
arokub @maciek5116 wyłącz płacenie zablokowanym, może w tym jest problem. @Martin_Valdez ja mam najnowszą, w iko limit wciąż wynosi 50 zł.
maciek5116 arokub @maciek5116 wyłącz płacenie zablokowanym, może w tym jest problem. Spróbuję, jutro wieczorem sprawdzę jak nic się nie zmieni odezwę się. ? dodana zawartość Po wyłączeniu wczoraj funkcji platnosci zablokowanymtelefonem sytuacja wydaje mi się że niezbyt się poprawiła IKO caly czas działa w tle. Dodaje ss'a jak wygląda sytuacja z użycia baterii: Ktoś ma jeszcze jakiś pomyśl jak zmniejszyć użycie w tle tej aplikacji?
Martin_Valdez @ up Ok potwierdzenie płatności od 50 PLN jest dla opcji potwierdzania transakcji PINem na telefonie. Przy opcji potwierdzania płatności na terminalu nie ma już tego limitu. Właśnie sprawdziłem.
arokub Martin_Valdez potwierdzenie płatności od 50 PLN jest dla opcji potwierdzania transakcji PINem na telefonie Tak właśnie mam, dobrze wiedzieć.
horde W wątku Samsung Note 20 Ultra kolega ma podobny problem. Rozwiązaniem jest dodanie aplikacji do głęboko uśpionych. Ponoć działa później poprawnie. https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://forum.android.com.pl/topic/370018-samsung-note-20-ultra-bateria-statystyki-problemy-i-dyskusja/&share_tid=370018&share_fid=2388&share_type=t&link_source=app
arokub @maciek5116 u mnie iko ma pozwolenie na działanie w tle, jest optymalizowane, ale nie uśpione i jest ok. Jak z zezwoleniami? Mam zablokowany mikrofon, ale nie pamiętam czy robiłem to specjalnie. Może apka nasłuchuje? Wprowadzili asystenta, ale on powinien chyba działać tylko w aplikacji.
maciek5116 Wszedłem teraz z ciekawości jak wyglądało zużycie baterii dziś i ku mojemu zdziwieniu IKO chyba przestało sobie działać w tle. Wczoraj miałem aktualizacje tej aplikacji może coś poprawili, oby tak było ?