Tofik1993 Witam czy posiada ktoś na forum Samsunga Galaxy m51 ? Może ktoś przymierza się do tego smartphone, zapowiada się ciekawie lecz recenzji brak. Tapnięte z note 10+
gino82 @Tofik1993 Chodzi Ci o test baterii czy ogólnie? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Tofik1993 Ogólnie , najbardziej zależy mi na informacji odnośnie jakości i mocy zasięgu anteny GSM, bo w Samsungach na exynosach to mega kuleje a w m51 jest snap 🙂Tapnięte z note 10+
gino82 @Tofik1993 Ja mam telefony na obu rodzajach procka i różnicy w zasięgu nie widzę. Natomiast duży plus snapa to bateria i zarządzanie energią. Generalnie M51 to praktycznie to samo co A71 gdzie bateria i telefon działa super a tutaj jeszcze bateria 7000 i na start taniej... Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Kacper_Jedynak Ja przymierzam się do kupna, bo już nie chce nic pokroju Xiaomi na miui, cena m51 jak na razie 1700 trochę dużo, gdyby był 1400-500 byłoby dobrze, duża bateria plus snapdragon to będzie dobre połączenie, wcześniej miałem przez chwilę A50, exynos i 4000 bateria, ale miał jakąś wadę, przy ładowaniu i nie chciał się włączyć i oddałem
Kacper_Jedynak Widział ktoś że w m51 jest one ui CORE ? czyli jakaś okrojona wersja one ui ? Na każdy rynek jest core ? I co to za funkcje są wycięte ?
adam651 Też przymierzam się do M51 jednak strasznie dziwi mnie fakt, że kompletnie nie ma nigdzie żadnych recenzji, informacji, dyskusji opinii o tym telefonie a już od 2 tygodni jest na rynku. Jedyne recenzje to jakieś filmiki w obcym języku. Jak myślicie z czego to wynika ? Czy uważacie że z czasem pojawią się testy youtuberów ? A i pytanie do posiadaczy- telefon posiada diodę powiadomień?
gino82 @adam651 Myślę że w pierwszej kolejności zajmują się flagowcami bo taki film ma "branie" a w miarę możliwości i czasu ktoś pewnie wrzuci test tego modelu. Generalnie tak jak pisałem wcześniej będziesz miał to samo co w A71 tylko że bateria wytrzyma dłużej.Diody ten telefon nie ma. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
adam651 czyli dobrze rozumiem, że w przypadku przyjścia np SMSa nic nie powiadamia nas o jego nadejściu? nic nie miga do póki go nie wybudzimy ?
gino82 @adam651 Masz kilka możliwości wibracje , ekran krawędziowy , always on display... Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
adam651 gino82 @adam651 Masz kilka możliwości wibracje , ekran krawędziowy , always on display... Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka na pewno posiada podświetlenie krawędziowe w przypadku powiadomień ? 🙂 pytam bo zapytałem na messangerze Samsunga i odpowiedzieli mi że nie ma ale myślę , że mogą się znać ? Zastanawiam się pomiędzy tym modelem a A71. Czy przypadkiem A71 nie posiada lepszego softa? posiadającego m.in podświetlnie krawędziwowe, tryb prywatny itd ?
gino82 @adam651Możesz mieć rację, sugerowałem się A71 który ma te same podzespoły no i oczywiście ma też podświetlenie krawędziowe , ale rzeczywiście nigdzie nie widać tego ustawienia ani w M31 ani w M51.Być może oszczędzają tutaj na sofcie...Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
adam651 info z mesasngera Samsunga: jednak ja wole i tak Was zapytać- orientuje się ktoś jakie konkretnie są różnice w oprogramowaniu M51 i a71? 😃
gino82 @adam651To że ma tą samą wersje One UI nie oznacza tych samych funkcji dodatkowych... Raczej na tą chwilę nikt jeszcze nie ma tego telefonu no i musiałby mieć możliwość porównania z A71...P.S Być może będę miał taką możliwość w tym tygodniu ale niczego nie gwarantuje.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
gino82 @jgardzisz2 Ten telefon posiada te funkcje więc będzie działać. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
jgardzisz2 Tak, przypuszczam że będzie ale chciałbym mieć pewność. Pytam bo posiłkuję się zawsze stroną https://wificalling-volte.pl/ w tym zakresie i tam M51 nie ma (jest M21). Z drugiej strony od dłuższego czasu wszystkie samsungi dostają w sofcie odpowiednie profile dla Orangea, Tmobilea, Playa.
Preza Możesz mieć pewność. ja mam M51 w Orange i obie rzeczy działają. U mnie bez fifi calling nie ma praktycznie zasięgu i cały czas po fifi rozmawiam.
DarkFamiliarity Czy ktoś z posiadaczy może się wypowiedzieć na temat tego mono głośnika? Czy jakość dźwięku jest zadowalająca i nie jest on spłaszczony i stłumiony? Pytam bo z tego powodu zwróciłem s10 lite, jakość dźwięku była tak żałosna, że aż nie mogłem uwierzyć że słysze to co słysze. W moim 3 letnim redmi note 4 głośnik gra jakieś dwie klasy lepiej niż w s10 lite. Czy w m51 nie ma czasami tego samego?
Jahuuu Kupiłem kilka dni temu M51 w wersji 8GB RAM(Niemcy).Przesiadam się z S10 i mam nadzieję,że to będzie dobry wybór