Fenek Sammobile właśnie poinformował że już nie długo ruszają testy Android 11-based One UI 3.0 beta na S20+: https://www.sammobile.com/news/official-changelog-android-11-based-one-ui-3-0-beta-update/?fbclid=IwAR1Y4QRzwRGVjbRBoe3Uf-4KIJKr-qJa4D_wtZ1o8-NwB6gTk14UTGJuGzc W tym wątku możemy podyskutować o Android 11-based One UI 3.0 beta. O One UI 3.0 na Naszym portalu: https://android.com.pl/news/348069-wyglad-one-ui-3-0-samsung/ Oficjalny dziennik zmian One UI 3.0 Beta Spoiler Oto nowe funkcje i ulepszenia, które Samsung wprowadza w One UI 3.0: Dostępność Samsung dodał szybki dostęp do najważniejszychustawień ułatwień dostępu w procesie konfiguracji urządzenia.W menu Ustawienia można łatwiej ustawić skróty dostępności. Detektory dźwięku współpracują zurządzeniami SmartThings , takimi jak Samsung Smart TV i światła. Bixby Routines and Photo Editor Możesz użyć zgrupowanych gotowych procedur Bixby, aby rozpocząć korzystanie z funkcji i nauczyć się szybko je tworzyć.Samsung pozwala teraz zobaczyć, jakie działania są odwracane po zakończeniu rutyny.Do procedur Bixby dodano nowe akcje i warunki.Nowe akcje obejmują działania związane z ułatwieniami dostępu i rozmowę z Bixby.Nowe warunki obejmują odłączenie urządzenia Bluetooth i sieci Wi-Fi, określony czas, połączenie z określonego numeru i inne.Samsung umożliwia również dostosowanie ikony dla każdej procedury i procedur dostępu z ekranu blokady. Firma dodała możliwość przywracania zmian wprowadzonych do obrazu w edytorze zdjęć, dzięki czemu można wrócić do oryginalnej wersji obrazu. Aparat fotograficzny Firma twierdzi, że poprawiła działanie autofokusa w serii Galaxy S20 i poprawiła stabilizację podczas robienia zdjęć księżyca przy dużych zbliżeniach. Kontakty, wiadomości i telefon One UI 3.0 oferuje opcję szybkiego usuwania zduplikowanych kontaktów.Ulepszono wyszukiwanie w aplikacji Kontakty, a do aplikacji Wiadomości dodano funkcję kosza.Ekran połączenia można dostosować za pomocą osobistych zdjęć i filmów.Możesz włączyć lub wyłączyć funkcję „Zadzwoń i przetestuj na innych urządzeniach” za pomocą procedur Bixby. Kalendarz i przypomnienia W najnowszej wersji aplikacji Kalendarz w One UI 3.0 wydarzenia o tych samych godzinach rozpoczęcia i zakończenia są wyświetlane razem w widokach Plan i Miesiąc.Zmieniono organizację opcji dodawania i edytowania wydarzeń, a układ pełnoekranowych alertów w aplikacji Przypomnienia został ulepszony. Cyfrowa równowaga i kontrola rodzicielska Samsung dodał trendy do cotygodniowego raportu Cyfrowa równowaga, abyś mógł zobaczyć, jak zmieniło się Twoje wykorzystanie w porównaniu z poprzednim tygodniem.Możesz nawet sprawdzić czas użytkowania każdej funkcji.Firma dodała również funkcję, która pozwala zobaczyć, ile czasu spędziłeś na rozmowach podczas jazdy.Dodano także widżet ekranu blokady, który pozwala sprawdzić czas ekranu bez odblokowywania urządzenia.Istnieją teraz oddzielne profile Cyfrowej równowagi dla trybu osobistego i pracy, dzięki czemu można oddzielnie śledzić czas spędzany przed ekranem. Ekran główny, ekran blokady, szybki panel i funkcje AOD Możesz dotknąć i przytrzymać aplikację, aby dodać powiązaną aplikację i wyłączyć ekran, dwukrotnie dotykając pustego obszaru na ekranie głównym.Samsung dodał również więcej opcji ekranu blokady dynamicznej i ulepszone widżety ekranu blokady.Rozmowy i widżety odtwarzania multimediów mają teraz swoje własne sekcje w Szybkim panelu.Firma ulepszyła również widżety Always On Display. Internet Przeglądarka internetowa firmy z Korei Południowej otrzymała szereg ulepszeń dzięki One UI 3.0, w tym możliwość blokowania przekierowań witryn internetowych na inną stronę po dotknięciu przycisku Wstecz.Nowa wersja Samsung Internet ma przeorganizowane menu i kilka nowych dodatków, w tym ten, który może tłumaczyć strony internetowe z jednego języka na inny.Dostępna jest nowa opcja ukrywania paska stanu w celu bardziej wciągającego przeglądania sieci.Możesz teraz przechowywać do 99 otwartych kart, a nawet je blokować i zmieniać ich kolejność.Poprawiono również wygląd paska zakładek.Jednak Samsung zakończył wsparcie dla Samsung Internet Edge Panel. Klawiatura Samsung i Wireless DeX Ustawienia klawiatury Samsung można teraz łatwiej znaleźć w sekcji Zarządzanie ogólne w menu Ustawienia.Firma przeorganizowała ustawienia tak, aby te najważniejsze były łatwiejsze do znalezienia.Chociaż opcja bezprzewodowego łączenia smartfonów z serii Galaxy S20 ze zgodnymi telewizorami wtrybie Wireless DeX została dodana w One UI 2.5 , funkcja jest również wymieniona w dzienniku zmian One UI 3.0. źródło: https://www.sammobile.com/
Fenek @maarecki Tu znajdziesz więcej info: https://developer.samsung.com/one-ui-beta/index.html Ale na razie tylko te kraje:
Fenek Tutaj zapewne znajdziemy betę jak się pojawi do pobrania: https://forum.xda-developers.com/galaxy-s20/how-to/oneui-3-0-beta-s20-ultra-beta-tread-t4143441
Vaxer94 Może ktoś wie czy beta testy będą tylko na XEO? czy od operatorów plusa Orange t mobile tez ? Czy raczej nie ma to różnicy że jak się zapiszesz to dostaniesz normalnie
maarecki snowqwer @Vaxer94 Bety są zawsze udostępniane tylko na wolną sprzedaż, czyli w naszym przypadku XEO. no to lipa. Nie zdążyłem zrobić na xeo 🙁
Vaxer94 Mam nadzieję że ze nie długo będzie można zmienić kod csc bo aktualnie mam z plusa i lipa właśnie ze nie mam XEO
Wincenty Hey! Jak ktoś by chciał wiedzieć co nowego w OneUl 3.0 to może obejrzećna poniższym filmie. Samsung znowu zerżnął ciekawą funkcję. Tym razem od Nowa Launcher (?). Chodzi o blokowanie/usypianietelefonu dwukrotnym stuknięciem. Obejrzyjcie sami co jeszcze ciekawego doszło🙂 Spoiler
balwanekbuli @0ktinie wiem jak dokładnie wygląda dołączenie do tych beta testów. Ale jeśli będą weryfikować IMEI to wyjdzie, iż telefon był przeznaczony dla danego operatora a nie do wolnej sprzedaży.
maarecki Dla 5G jeszcze nie ma. Dobra wiadomość jest taka, że można ją ręcznie wrzucić na fona 🙂 1. Pobierz plik i zmień jego nazwę na Update.zip, umieść go na karcie SD Karta 2. Uruchom ponownie telefon, naciśnij i przytrzymaj przycisk zwiększania głośności i zasilania. 3. Zastosuj aktualizację z karty SD (opcja 4) 4. Wybierz plik i potwierdź
yaro_1 Mam s20, w Samsung members pojawił mi się artykuł przetestuj one ui 3.0 jako pierwszy, w tekście jest przycisk dołącz, ale pokazuje błąd serwera, ja mam brand Orange to może dla tego