Cześć!
Jak możecie się domyślić po samym tytule mam taki problem, że moja G7 nie przeżyła spotkania z wodą...?Jednak prosiłbym abym w odpowiedziach uniknąć wypowiedzi typu:
IP68 nie oznacza że można telefon wkładać do wody, tylko że jak lekko zmoknie od deszczu, to nic nie powinno się stać.
Historia jest dość długa, gdyż długo nie myśląc wysłałem telefon na naprawę gwarancyjną - bo moim zdaniem IP68 do czegoś zobowiązuje (gdyby to było IP67 nie walczyłbym aż tak mocno) - SBE w Piasecznie trzymało telefon miesiąc.Oczywiście dzwoniłem do nich co jakiś czas i się pytałem co i jak, to przemiła Pani na infolinii zawsze odpowiadała mi tak:
W tej chwili trwają rozmowy z producentem odnośnie tego czy telefon ma zostać po prostu naprawiony, czy wymieniony na nowy.
Ja oczywiście w to uwierzyłem... Jednakże po miesiącu mój ukochany LG powrócił i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu z karteczką na której było napisane:
Gwarancja została unieważniona wskutek uszkodzenia wynikającego z kontaktu urządzenia z cieczą.
Ale to nie koniec tego cyrku... SBE odesłało mi LG z roztrzaskanym ekranem na dolnej lewej krawędzi oraz odklejoną tylną klapką (tą od baterii). Telefon trafił do nich 31.07, i w zasadzie miałem już dość używania mojego starego LG G5 z baterią która starczała już tylko na kilka chwil, i postanowiłem zakupić nowy telefon, więc teraz już mi się nie spieszy, ale chciałbym aby sprawa została rozwiązana, nie wyobrażam sobie sytuacji w której serwis odsyła mi jeszcze bardziej rozwalony telefon... Poniżej załączam zdjęcie jak telefon wyglądał przed naprawą przez SBE oraz jak wygląda po niej, pełna porażka.
Spoiler
Chciałbym się Was zapytać czy też mieliście problem z zalaną G7 oraz jeżeli tak, jaki był efekt walki z SBE? Teraz rozważam dwie opcje:
Napisać skargę do LG na działanie SBE - na podstawie tego że telefon wrócił z jeszcze większymi uszkodzeniami - i nawet się nie skontaktowali ze mną.
Wysłać telefon jeszcze raz (tym razem do Katowic) i spróbować raz jeszcze - oczywiście zwracając uwagę na to że po ostatniej naprawie uszkodzenia są jeszcze większe.
Proszę o Wasze rady i sugestie 😉