Witajcie. Temat moze nietypowy, ale o coś takiego mi chodzi. A dokładnie:
Czy jest jakaś aplikacja, która stworzy skrót do konkretnego miejsca w aplikacji. Przykładowo - jest wypożyczalnia rowerów, ma swoja aplikację. Klikam na mapie miejsce, punkt, gdzie jest stacja rowerowa i pokazuje mi ile tam jest aktualnie rowerów. I tu koniec tematu - chciałbym coś, co przechwyci takie "tapnięcie" na stację a z tego mógłbym utworzyć bezpośredni skrót np. na pulpicie (ekranie głównym).
Wtedy, klikając ten skrót, otwiera mi się w tej aplikacji bezpośrednio ta stacja i wyświetla aktualny jej stan. Czyli dokładnie jakbym w aplikacji to samo zrobił odnajdując ją i klikając na niej.
Nic więcej. Nie ma żadnego włamu do aplikacji, wszystko legalnie, ale chciałbym mieć kilka takich skrótów. Bardzo mi to usprawnia i przyspiesza pewne działania.
Znacie coś takiego? Testowałem kilka aplikacji, które niby tworzą jakieś linki do jakichś podrzędnych części apki, ale to nei o to chodzi. Taki punkt, np. ta stacja rowerowa, ma pewnie jakieś swoje ID, przez co ją rozpoznaje. Czasem te stacje się zmieniają lub dochodzą nowe, więc byłby to precyzyjny "odnośnik" do takiej części apki.
Z góry dziękuję za naprowadzenie.