MarcinGil Witam. Czy ktokolwiek z was miał kiedykolwiek problem z zablokowanym numerem IMEI z tytułu niezapłaconych rat za telefon? Ciągle słyszy się o tym, dołączają kolejni operatorzy stosujący tego typu metody, a jednak nie spotkałem się na żadnym forum aby ktoś miał problem z zablokowanym telefonem kupionym np. na allegro. No może dwoma przypadkami samsunga.Czy ktoświdział zablokowany LG?
Mariusz_Sarnowski Blokuja ale sporadycznie. Ktoś z moich znajomych już prawie dwa lata korzysta z dwóch telefonów które nie były płacone. Osobiście nigdy nie korzystałem z takich dobrodziejstw zawsze kupuję telefony z wolnego rynku,czasem tańsze-ale moje!
dzidexx Mariusz_Sarnowski już prawie dwa lata korzysta Orange wprowadził to w tym roku. Dokładnej daty nie pamiętam.
MarcinGil No właśnie. Jakoś nie spotkałem nikogo kto miałby zablokowany telefon od plusa a już kilka lat podobno stosują tą metodę. Z ciekawości zadzwoniłem do dwóch serwisów "naprawiających" blokadę operatora i oboje zapewniali mnie że plus blokuje tylko Samsungi i Xiaomi. Na infolinii LG też nie słyszeli o takich przypadkach, a oni powinni chyba wiedzieć, bo dostawaliby do serwisutelefony z brakiem zasięgu sieci (zablokowany IMEI).