Cześć, mój brachol tak i jak i ja wyrósł z wieku dziecięcego i porzucił pęd za flagowcami, grami na smartfonie etc. Rozbił już do końca obecny telefon, no i szukamy czegoś do 1500zł.
Zależy mu przede wszystkim na w miarę czystym androidzie, stabilności działania, przyzwoitej baterii i aby telefon chociaż na dziś dzień oferował najnowsze poprawki bezpieczeństwa i Andka min 9.
Udało mi się znaleźć coś takiego:
Note 9 single sim z Włoch (Vodafone) da się tam wgrać bez problemu XEO? Telefon nowy ofoliowany. Ale największy minus to Exynos (uprzedzony jest, już po moich perypetiach z s20) ~1400zł Faworyt mimo wszystko
Mi a3 - przekonuje go jedynie czysty android, ale z kolei podobno słabo to działa. ~ 700zł
Mi a2 ~800zł brany pod uwagę, głównie za cenę oraz lepszy ekran niż w a3
HTC U11 ~800zł plasuje się w zestawieniu zaraz za Note 9 - ale format ekranu a raczej ramki trącą już myszką, no i soft odstaje, bo firma praktycznie na wymarciu. Na trzecim miejscu, bo ma sentyment do HTC
No i teraz liczę na was, bo mi już głowa pęka od natłoku informacji, które wyczytałem. Z tego co gadałem z bratem, a3 raczej tak na odstawce, już prędzej wybrałby a2. Note taki mało pewny zakup z uwagi na Vodafone, w HTC ekran i świeżość softu "zawodzą"
Może macie jakieś propozycje? Powyższe telefony są nowe, wszystkie poza Note 9 z sieciówek wygrzebanych w odmętach internetu nocą 😉szukamy tylko nowego sprzętu panowie.