Ostatnio zainteresowałem się nowym produktem Honora, który jest w zasadzie bliźniaczą konstrukcją dla Huawei Watch Fit i różnice między nimi są niewielkie.
W skrócie Honor nie ma wbudowanego GPS'a i podczas ćwiczeń na zewnątrz korzysta z GPS w telefonie. Trochę inna metoda mocowania paska, ten z Honora można dużo łatwiej wymienić, ponieważ są to standardowe teleskopy, dodatkowo Huawei posiada dodatkową opcje softwaru i po ukończonej sesji ćwiczeń, podajeprzybliżony czas regeneracji organizmu.
I tak naprawdę to chyba tyle.
Wszystkichopcji nie będę opisywał, ale jestna YT krótka recenzjaw "englisz" która pokazuje co i jak mniej więcej:
https://youtu.be/NE0MKXRW1Qs
Oraz kilka zdjęć obok porównujących rozmiar do mi banda 4:
Spoiler
Swój dostałem w piątek i chciałem coś bardziej nastawionego na sport niż mi band 4 oraz trochę bardziej dokładnego, a że premiera była 21 i można było dostać go w cenie obniżonej, to postanowiłem spróbować:) Fukcjonalność i opcje są chyba podobne to tych z Huawei Watch GT2e.
Ogólnie to taki mi band4 w wersji "super extra pro"
Po 2 treningach siłowych jestem całkiem zadowolony, puls podaje dość celnie jak na tę cenę, czyli 79€, jednak musi być dość dobrze zapięty, nie może być zbyt dużo luzu, jednak nie w takim stopniu, aby powodowało to jakiś dyskomfort. Poza tym ma kilka sekund opóźnienia abypokazaćskok pulsu, jednak mimo wszystko miałem iurządzenia droższe, które radziły sobie gorzej lub dużogorzej:)