Cześć, jakiś czas temu przesiadłem się zWindows Phone na Android 10.
Póki co jestem względnie zadowolony i byłoby super gdyby nie to, że nie działa podstawowa funkcjonalność telefonu.
Otóż raz na jakiś czas telefon nie powiadamia mnie o wiadomości sms, ani dźwiękiem, ani powiadomieniem na ekranie. Sms'a mogę zobaczyć tylko gdy wejdę w aplikację wiadomości... Na ikonce od aplikacji wiadomości wtedy też nie widać takiej kropeczki świadczącej o nowej wiadomości. Jest to problem losowy (chwilę działa, potem chwilę nie, potem znów chwilę działa itd), a naprawienie go na jakiś czas to reset pamięci podręcznej aplikacji wiadomości. Mimo wszystko po jakimś czasie problem znów wraca. Problem występuje zarówno w trybie 'normalnym' jak i trybie 'oszczędzania energii'. Wyłączenie opcji 'baterii adaptacyjnej' też nie pomogło, problem nadal występuje więc to też nie tego wina. Ktoś spotkał się z takim problemem? Jest to dość uciążliwe i jak można zepsuć podstawową funkcję telefonu? 🙁Aplikacja wiadomości to ta aplikacja która jest wgrana domyślnie do telefonu. Aktualizacje tej aplikacji nie pomogły 🙁
Mam wrażenie, że problem pojawia się gdy przekraczam 7MB zajętej pamięci podręcznej w aplikacji Wiadomości. Dwukrotnie kiedy ten problem zaczął występować miałem właśnie ponad 7MB. Wczoraj zrobiłem ponowny reset pamięci podręcznej, zobaczymy czy znów gdy przekroczę 7MB problem wystąpi...