gino82
kwestia używania niezależnie od producenta
z mojego doświadczenia wiem doskonale, że są baterie i baterie, jedne drugim nierówne.(korzytaniema wpływ zawsze ale w przypadku jednej będzie on znikomya w przypadku drugiej widoczna ingerencja w sprawnośćogólną ogniwa)Takie samo korzystanie a w tamtych modelach samsunga sprawność widocznie spadła, gdzie ba, szybkie ładowanie w porównaniu do szybkiego ładowania w one plusie czy huaweiu jest dużo wolniejsze. Właśnie kiedyś wyczytałem, że od s10 budowa bateri się zmieniła i jest lepiej, i prawdę mówiąc zacząłem przychylnie spoglądać w stronę samsunga, tym bardziej takiego zs snapdragonem, ale jeśli nic się nie zmieniło to rezygnuję z jego telefonów a raczej nie mam chęci i czasu na bawienie sie w wolne ładowanie i niańczenie się z baterią. Po zmianie na huawei, w ogóle nie rozmyślam co bateri szkodzi a co nie, bo nic sie z nią w ogóle nie dzieje, trzyma jak nowa a przeze mnie urzadzenia są mocno wykorzystywane, i nie oddam takiego komfortu jeśli nie będę pewny, że coś sie w kwesti bateri samsungów zmienilo na lepsze, od czasu kiedy z nich korzystałem, a jeśli potwierdzi się, że ciągle kręcą nosem na szybkie ładowanie i potrzebują dbania o siebie to,,,, nie dla mnie są poprostu.
Wątek oczywiście będę obserwował, może przyszłeposty użytkowników rozwieją wątpliwości.
dodana zawartość
@adtech84
dowiedziałem się ostatnio ciekawostki że w serwisie samsunga każde otwarcie smartfonu z rodziny S i Note automatycznie kwalifikuje baterię do wymiany, ze wzgędu na bezpieczeństwo, gdzie wysoka temperatura nagrzewająca plecki czy oczywiście wyciągnięcie jej może ją uszkodzić i narazić na niebezpieczeństwo w przyszłości użytkownika. Ciekawe czy FE łapie się na taką wymianę, chyba pownien?