treborm Od paru Galaktyk używam SPIGEN ULTRA HYBRIDCRYSTAL CLEAR. Pomimo upadków nigdy nie miałem zbitego fona. Fajnie sprawdzają się te "poduszki" powietrzne na rogach etui. Do tego wystający rant wokół wyświetlacza i tylnej wyspy zabezpieczają przed zarysowaniami. Ale żeby nie było tak różowo, to z reguły etui żółknie - średnio po kilku miesiącach - nie jest wtedy takie "crystal clear". Do tego trzeba mieć na uwadze, że przy tym etui nie wszystkie szkła pasują. Użyłem szkła Mocolo i jest spasowane co do milimetra a właściwie to między rant a szkło tylko paznokieć się zmieści... No ale za to szkło oferuje świetny poślizg i czarna obwódka praktycznie nie zasłania wyświetlacza.
Herus Do 20FE 5g bralbym ewentualnie moze te z okienkiem: https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/protective-standing-cover-for-galaxy-s20-fe/ https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/smart-clear-view-cover-for-galaxy-s20-fe/EF-ZG780CNEGEE/ EDIT: po obejrzeniu filmikow raczej ten przeźroczysty odpada.
Pejotwroc Ja się raczej zdecyduje na Spigen Rugged (od lat ich używam na różnych telefonach i bardzo je sobie chwalę) albo granatowy silikonowy Samsunga. Wydaje mi się że będzie miał troszkę gorszą ochronę ale lepszy komfort trzymania.
mad3ros Spigen rugged kupiony. Świetnie się prezentuje. W poprzednich telefonach zawsze miałem Spigen slim armour, ale do s20 fe jakoś mi nie pasował.Wysłane z FE 5G
Herus Biały Silicon + Granat Clear View Wg mnie ten silikonowy lepszy. Milszy w dotyku i lżejszy. Spoiler
treborm Dla porównania Spigena Crystal Clear kupiłem wersję Rugged. No i jestem zachwycony! Nie palcuje się jak to przeźroczyste etui oraz świetnie na żywo wygląda. Trzyma się też dobrze w ręce z powodu karbowanych brzegów. W tylna powierzchnia tak lekko ale to naprawdę leciutko się jakby iskrzy. Trudno to nazwać. Nie jest to typowy czarny jednolity klasyczny kolor.Wygląda to jak dla mnie fenomenalnie. Do tego pasuje z etui Spigena jakie mam w Buds Live. Z obu etui polecam bezapelacyjnie Rugged od Spigena. Szkło Mocolo wchodzi jeszcze ciaśniej i naprawdę trzeba się mocno przyłożyć do jego założenia. Inaczej brzegi etui będą podważały szkło.
Tofik1993 @treborm gdzie kupiłeś ? Wszędzie są jakieś dziwne przedsprzedaże z wysyłka od 27... Wysłane z Oneplus 8 [emoji6]
Pejotwroc Ja kupiłem w sklepie pancernik. Czekałem kilka dni dni bo dopiero miała dojść dostawa. Moja żona ma takie same etui w LG g6. I to do 20fe jest lepsze. Widać że z czasem dopracowali projekt. Do LG nie było takiego delikatnego karbowania z boku i jest taki delikatny kancik. To się czuje i troszkę przeszkadza. Za to mam etui do s10e liquid air spiegena i tam te karbowanie jest troszkę mocniejsze. Do tej pory to etui to był mój wzorzec. Ale teraz czuje że spigen rugged do s20fe ma najlepszy komfort trzymania.
Layio Nie polecam kupować za to Spigen Ultra Hybrid - podczas rozmowy często włącza się ekran, dopiero ściągnięcie go pomogło. Wydaje mi się że zakrywa czujnik zbliżeniowy.
Yondaime666 Mnie się bardzo podoba Caseology parallax, ale nie mogę nigdzie znaleźć go w polskiej dystrybucji ? https://www.caseologycases.com/products/galaxy-s20-fe-case-parallax?variant=32500257718346 Moim zdaniem wygląda dużo lepiej od spigena rugged
Pejotwroc Wygląda bardzo fajnie. Ale wydaje mi się że będzie gorszy komfort trzymania. Ta ramka to twardy plastik. I chyba jest większy niż spigen. Co przekłada się na może lepszą ochronę. Tylko że s20fe i tak już jest dużym klockiem. A w tym etui będzie jeszcze większym. No nie wiem. Jakoś mnie nie przekonuje tym bardziej że miałem spiegena rugged w dłoni i komfort jak najbardziej na duży plus. No i ta cena.
Tofik1993 Kobieta już zamówiła clear standing samsunga z tylną stopką, przyjdzie we wtorek zdam relacje 🙂Wysłane z Oneplus 8 [emoji6]
little.big.conversation Ogólnie to słabo z tymi etui do S20 FE, najlepiej wcale nie nosić bo tel ma fajne kolorowe obudowy tylko jakieś szkło nakleić na aparaty z tyłu. Tak wogóle to fon się dobrze trzyma w ręku dzięki ekranowi flat
tomas53 Ja zamówiłem silikonowe etui od samsunga w kolorze granatowym (telefon jest w białym kolorze). Jest dobrze wykonane, nie pogrubia znacząco telefonu i pewnie się go trzyma tylko bardzo przywiera do niego kurz.
little.big.conversation tomas53 Ja zamówiłem silikonowe etui od samsunga w kolorze granatowym (telefon jest w białym kolorze). Jest dobrze wykonane, nie pogrubia znacząco telefonu i pewnie się go trzyma tylko bardzo przywiera do niego kurz. kupiłeś w samsung brand?
tomas53 Nie. Dziwnie wyszło bo zamówiłem w jednym sklepie etuiSpigen Rugged. Niestety dostawa bardzo się opóźniła (ale co ważne nie z winy sprzedawcy) izaproponowanomi silikon od Samsunga w cenie tego pierwszego i dodalijeszcze szkło FLEXIBLE na ekran od3MK.