sobol_77 Witam, mam taki problem - usunąłem trochę folderów z muzyką z pamięci telefonu (używam aplikacji Pulsar), niestety w zakładkach wykonawca i album są one nadal widoczne wraz z okładką płyty jako 0 plików... Na liście widać ilość utworów np. 10, po kliknięciu w album pokazuje już 0 jak w załączniku. Nie mogę tego się pozbyć, ani odtworzyć, pomoże ktoś? Chciałbym te pustaki usunąć.
sobol_77 SD Maid niestety nie pomaga, muzyka była w pamięci telefonu, gdzieś się wżarło... dodana zawartość @sobol_77
sobol_77 Tak zrobiłem, niestety bez zmian. Może wersja Pro SD Maid coś da, ale nie wiem, czy jest sens płacić za kolejną nieskuteczną apkę...
markp Sprawdź w ustawieniach SD Maid jakie są możliwe dodatkowe opcje czyszczenia. Ponieważ ja mam wersję Pro, to nie mogę sprawdzić.
sobol_77 Tracę powoli nadzieję ? Pozanaczałem w opcjach co się da, niestety nie pomogło, a mnie cholera bierze... Wkurzają mnie te puste duble. Chyba czas się poddać.
markp W wersji Pro jest opcja usuwania duplikatów. Kup i szybko przetestuj. Chyba do 30 min. można zażądać zwrotu pieniędzy, ale tego nie jestem pewien.
sobol_77 Kupiłem i znów bez zmian. Te pliki jakby nie istniały, mają 0 kb, fizycznie nie są traktowane jak duplikaty. Nie mam pojęcia, gdzie to wlazło, że nie mogę tego badziewia się pozbyć... A zwrotu nie mogę dokonać, ale kij z tym, chcę usunąć te pliki duchy...
sobol_77 Tego właśnie chciałem uniknąć... markp W takim razie pozostaje reset fabryczny. Kupiłem i znów bez zmian. Te pliki jakby nie istniały, mają 0 kb, fizycznie nie są traktowane jak duplikaty. Nie mam pojęcia, gdzie to wlazło, że nie mogę tego badziewia się pozbyć... A zwrotu nie mogę dokonać, ale kij z tym, chcę usunąć te pliki duchy...
sobol_77 Muzyka była na SD, potem przeniosłem do pamięci telefonu, część mp3 usunąłem i zostały te pustaki. Nie chcę do fabrycznych przywracać, za dużo potem roboty, przy okazji mam tam apki firmowe...
frrancuz Restart nie format. Włącz i wyłącz telefon, przy starcie systemu jest wymuszane odświeżanie mediów. Spróbuj wyjąć kartę pamięci i uruchom telefon bez niej.
frrancuz Skoro odinstalowanie i skanowanie biblioteki(bo raczej używałeś tej opcji również) nic nie daje, to chyba problem systemu. A inne odtwarzacze? Systemowy? Albo jakikolwiek ze sklepiku? Spróbował bym jeszcze wejść w zarządzanie aplikacjami znaleźć przechowywanie mediów (lub coś podobnego) i wyczyścić dane, oraz jeżeli jest wymusić zatrzymanie. Innych sensownych pomysłów nie mam.
sobol_77 Pulsar fajnie gra i jest bez reklam, poza tą wtopą o której piszę, jest idealny, do momentu usunięcia części plików był bezproblemowy... I próbowałem już chyba wszystkiego, inna apka nie wchodzi w grę, testowałem jakieś zastępcze, nie pasują mi ?
frrancuz Nie o pasowanie mi chodzi, tylko czy też buble pokazuje. Jeżeli tak to jakiś plik w telefonie wadzi. Jeżeli nie - to winny pulsar ale po wyczyszczeniu danych i reinstalacji powinien wczytać na nowo, i dziwne że tego nie robi, dlatego możliwe że jakiś plik w telefonie utknął i jest winny.