dominik146 Witam. Mój tab S 10.5 zaczął się resetować na napisie SAMSUNG GALAXY TAB S. Do download mode i recovery da się wejść. Wgrałem odinem softa i przeszło normalnie, ale nic to nie dało. Kolega w komisie gsm wgrał oprogramowanie jakimś innym sposobem przez boxa chyba i też nic. Tablet do wyrzucenia? Szkoda bo fajny sprzęt.
dominik146 O kurcze nic nie zmieniałem. Tylko wgrałem nowy przez Odina. Żeby grać z repartition to trzeba mieć rom 3 plikowy?
dominik146 W międzyczasie wgrałem softa 4 plikowego z plikiem pit i zaznaczoną repartycją i dalej to samo. Chyba już nie ma ratunku.
dominik146 Czyli do naprawy jeszcze? Dodam, że ekran jest już od kilku lat pęknięty ale działał w 100% normalnie.
the_naturat_com @dominik146 eee, to nie. Jak by była "igła" to ja bym naprawiał. Uszkodzonego nie opłaca się ruszać..
dominik146 Dziwnasprawa. Teraz zauważyłem, że tablet normalnie się uruchamia z bez przerwy wciśniętym przyciskiem power. Zoptymalizował mi aplikacje, przeszedłem ekran konfiguracji itd. Może coś tam podłożę w obudowie żeby przycisk power był bez przerwy naciśnięty:)
the_naturat_com @dominik146 eee, tak nie rób. Problem trzeba zdiagnozować i naprawić. Takie "druciarstwo" to 100% szans na porażkę. Skoro masz cień szansy na naprawę w miarę niskim kosztem to chcesz go całkiem zabić?
dominik146 Ok, jutro jeszcze zadzwonię do znajomego z autoryzowanego serwisu Samsunga. Może on będzie dokładnie wiedział o co biega i ile by mnie to kosztowało. No chociaż w autoryzowanym serwisie to pewnie wielokrotność wartości tego tabletu:)
the_naturat_com @dominik146 jeśli to tylko przycisk to drogo nie będzie. Ważne, by ktoś diagnozę postawił.
dominik146 Niestety autoryzowany serwis Samsunga stwierdził, że płyta padła. Pozostaje poszukać jakiegoś rozwalonego szrota z dobrą płytą, którego widzi komp.
dominik146 Wiem. Znalazłem ale szukam okazji bo ponad 100zł ze zbitym i nie wiadomo czym jeszcze zniszczonym w środku to dla mnie za duże ryzyko.